ΣΠΟΡ

Πόλο Ανδρών: Διατήρησε εύκολα τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός - Έβδομο σερί Κύπελλο

Πόλο Ανδρών: Διατήρησε εύκολα τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός - Έβδομο σερί Κύπελλο
Eurokinissi

Πόλο Ανδρών: Το έβδομο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 16-8 του Απόλλωνα Σμύρνης στον τελικό του Final 8 της διοργάνωσης που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες κόντρα στην «Αμφίβια Ταξιαρχία», με εξαίρεση ένα μικρό… μέρος στο πρώτο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 25η φορά στην ιστορία του και πήρε το πρώτο τρόπαιο, από τα τρία που διεκδικεί, μια και ακολουθεί το Final 4 του Champions League και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σημείωσε δύο τέρματα στον τελικό, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας 20 έναντι 19 του Γιώργου Αφρουδάκη, του νυν αντιπροέδρου της ΚΟΕ και παράλληλα, ο Γιάννης Φουντούλης έφτασε τους 11 προσωπικούς τίτλους, όντας δεύτερος πίσω από τον Νίκο Δεληγιάννη, πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν τεχνικό του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το ματς ήταν ντέρμπι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να κλείνουν ισόπαλες 3-3 το πρώτο οκτάλεπτο, αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους Πειραιώτες. Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν βελτιώθηκε στην άμυνά της και άνοιξε τον ρυθμό στην επίθεση, φτάνοντας στον +5 (8-3) στο ημίχρονο.

Τα δύο επόμενα οκτάλεπτα αποδείχθηκαν τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να «αγκαλιάζει» τον τίτλο, παίρνοντας το τρόπαιο 16-8. Πολυτιμότερος παίκτης του final-8 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και πρώτος σκόρερ ο Τάκης Δήμου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα): 3-3, 1-5, 2-3, 2-5

Διαιτητές: Σταυρίδης, Αχλαδιώτης

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

Ολυμπιακός (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.

TA HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις