ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: Βρέθηκε ζωντανός σε κελάρι έπειτα από 26 χρόνια

Αλγερία: Βρέθηκε ζωντανός σε κελάρι έπειτα από 26 χρόνια
Unsplash

Συνελήφθη ένας 61χρονος ως κύριος ύποπτος για τη χρόνια αιχμαλωσία - Για «μαγικά» κάνει λόγο ο άνδρας που βρέθηκε ζωντανός

Ένας άνδρας βρέθηκε ζωντανός στο κελάρι του γείτονά του αφού είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου 26 χρόνια.

Ο Ομάρ μπιν Ομράν λίγο πριν την ενηλικίωσή του, εξαφανίστηκε από την Τζέλφα, στην Αλγερία, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας τη δεκαετία του 1990. Σήμερα ο ίδιος είναι 45 ετών και εντοπίστηκε μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου μεγάλωσε.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 61χρονου που θεωρείται ο κύριος ύποπτος για τη χρόνια αιχμαλωσία.

Η εξαφάνιση του Ομράν σημειώθηκε στη μέση μιας δεκαετίας έντονων συγκρούσεων μεταξύ της κυβέρνησης της Αλγερίας και των ισλαμιστικών ομάδων. Η οικογένειά του φοβόταν ότι εκείνος ήταν ανάμεσα στους περίπου 200.000 νεκρούς ή 20.000 που απήχθησαν, κατά τη διάρκεια των ταραχών. Όμως τελικά, βρέθηκε κρυμμένος σε μια στάνη κάτω από θημωνιές στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορές.

Η εισαγγελία έλαβε μια καταγγελία κατά ενός ανώνυμου προσώπου που ισχυριζόταν ότι ο Ομράν βρισκόταν στο σπίτι ενός από τους γείτονές του, μέσα σε μια στάνη, δήλωσε δικαστικός υπάλληλος. Συμπλήρωσε πως «λόγω της καταγγελίας ο γενικός εισαγγελέας διέταξε την εθνική χωροφυλακή να ξεκινήσει μια εις βάθος έρευνα και αξιωματικοί πήγαν στο εν λόγω σπίτι. Στις 12 Μαΐου στις 20:00 τοπική ώρα, βρήκαν τον Ομράν στο κελάρι του 61 ετών γείτονά του».

Ο ύποπτος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο, αλλά συνελήφθη, σύμφωνα με τον δικαστικό υπάλληλο.

Το υπουργείο είπε ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ ο Ομράν λαμβάνει ψυχολογική φροντίδα. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου μάλιστα, χαρακτήρισε το έγκλημα ως «ειδεχθές».

Ο Μπιν Ομράν είπε στους διασώστες του ότι είχε δει κατά καιρούς την οικογένειά του από τη φυλακή του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να ζητήσει βοήθεια «εξαιτίας ενός μαγικού που του είχε κάνει ο απαγωγέας του», ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η μητέρα του πέθανε το 2013.

Ο 45χρονος Ομάρ μπιν Ομράν
EnnaharTv

*Με πληροφορίες από BBC