ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη - Ανεβαίνει «ραγδαία» η θερμοκρασία

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη - Ανεβαίνει «ραγδαία» η θερμοκρασία
Από φθινόπωρο ξαφνικά καλοκαίρι
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

 «Έρχεται» κύμα ζέστης με αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη 16 Μαΐου ανέφερε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Την Τρίτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στη Βόρεια Ελλάδα. Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να σημειωθούν βροχές και στην Αττική τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 25 βαθμούς ενώ η Θεσσαλονίκη θα σημειώσει 22 βαθμούς κελσίου», ανέφερε στο Newsbomb.gr αρχικά ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος προβλέπει ότι το ισχυρό αυτό «κύμα» ζέστης αναμένεται να διαρκέσει έως την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

«Την Τετάρτη θα σημειωθούν μπόρες κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές, η θερμοκρασία θα ανέβει στα κεντρικά, δυτικά και τα νότια. Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινά από την Πέμπτη. Εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας έρχεται και σκόνη. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας. Στο Ιόνιο θα υπάρχουν ενισχυμένοι άνεμοι 7-8 μποφόρ. Θα σημειωθούν και αραιές νεφώσεις», πρόσθεσε.

«Η μεταφορά σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς από το Σάββατο. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες», συμπλήρωσε.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

«Από Πέμπτη έρχονται υψηλές ποσότητες σκόνης», υπογράμμισε.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σχετικές ειδήσεις