Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «σηκώσει» το βάρος του προεκλογικού αγώνα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρχείου EUROKINISSI

Με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα χωρίς όμως μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ 12 κορυφαίοι υπουργοί έχουν αναλάβει συγκεκριμένες περιφέρειες

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και σήμερα σας έχω, δηλαδή η γάτα, όχι εγώ, τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τις πρώτες αναλύσεις που κάνουν.

Μαθαίνω, λοιπόν, πως για τη ΝΔ έχει σταματήσει η πτώση που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες και μάλιστα παρουσιάζεται και μια σαφής άνοδος κάτι που έχει να κάνει και με την ενίσχυση της συσπείρωσης.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ ξεπερνά το 33%, κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα το Μαξίμου καθώς να σας θυμίσω το μέτρο σύγκρισης θα είναι για το κόμμα οι προηγούμενες ευρωεκλογές και όχι το 41% των εθνικών εκλογών.

Όσον αφορά στον χαμό που γίνεται στα δεξιά της ΝΔ, στην κυβέρνηση δεν πολυασχολούνται καθώς εκτιμούν πως ούτε θα χάσουν, ούτε θα κερδίσουν κάτι.

Μάλιστα σύμφωνα με τη γάτα οι ψήφοι των Σπαρτιατών οδεύουν προς τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, την οποία και υπολογίζουν να πλησιάζει το 4%!

Από εκεί και πέρα στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ο κόσμος θα ψηφίσει με το μυαλό στην οικονομία για αυτό και στην προεκλογική περίοδο βασικό θέμα στη ρητορική της ΝΔ θα είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μέτρα που, όπως λένε, ήδη αποδίδουν.

Το μεγάλο βάρος του αγώνα θα τον πάρει πάνω του και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκη με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα χωρίς όμως μεγάλες συγκεντρώσεις ενώ 12 κορυφαίοι υπουργοί έχουν αναλάβει συγκεκριμένες περιφέρειες.

Όσον αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακόμα είναι σε συζητήσει για το τι είδους προεκλογική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί καθώς καταλαβαίνουν πως ο κόσμος είναι και κουρασμένος και δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για συμμετοχή ενώ θα πλησιάζουν και οι εξετάσεις.

Τέλος ιδιαίτερα καλά φαίνεται πως πηγαίνει η υπόθεση της επιστολικής ψήφου καθώς μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 142 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τη γάτα τελικά θα εγγραφούν κοντά στις 180.000 πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι πολύ πάνω από τις προσδοκίες που υπήρχαν.