ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκό Στάδιο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Γάλλους

Παναθηναϊκό Στάδιο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Γάλλους
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / NEWSBOMB.GR

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στον Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Φωτογραφίες - Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Η Ολυμπιακή Φλόγα αφού έχει διανύσει 5.000 χλμ. σε όλη την Ελλάδα, σε μία Λαμπαδηδρομία από 600 άτομα σε νησιά και αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης της Αθήνας σήμερα ολοκλήρωσε το ταξίδι της στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ομάδας Εθνικής πόλο, Γιάννης Φουντούλης, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδοδρόμος όπου μαζί με την ομάδα πόλο αφού έτρεξε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, άναψε τη φλόγα στον βωμό.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας που άναψε στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επομένως, η ώρα για το ταξίδι προς το Παρίσι, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφτασε αυτό σηματοδοτείται με την παράδοση της στους Γάλλους διοργανωτές κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στην Αθήνα, πριν «επιβιβασθεί» το Σάββατο 27 Απριλίου στο τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας.

Στον ιστορικό χώρο του σταδίου που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής το 1896, η Φλόγα παραδόθηκε στον Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αφού πρώτα την άναψε ο αρχηγός της ομάδας Εθνικής πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

Στο Newsbomb.gr μίλησαν παρευρισκόμενοι της φαντασμαγορικής τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο:

Στην τελετή αυτή, βρίσκεται και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια, Νανά Μούσχουρη, για να ερμηνεύσει τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ακολουθεί βίντεο με την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας: