ΕΘΝΙΚΑ

Τα επικίνδυνα «κόλπα» του Έντι Ράμα εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα – Θα «ανεβάσει» τους τόνους;

Τα επικίνδυνα «κόλπα» του Έντι Ράμα εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα – Θα «ανεβάσει» τους τόνους;
EUROKINISSI.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κρατά τον Φρέντι Μπελέρη φυλακισμένο και παράλληλα, ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει, στις 12/05. Τα «βρώμικα» παιχνίδια και η ήδη «βαριά» περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα σχέδια του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα.

Παρά τις συστάσεις που δέχθηκε ώστε να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όχι μονάχα είπε «όχι», αλλά αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ταξίδι τη 12η Μαΐου, ήτοι τη μέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη σύλληψη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η Αθήνα, αν και δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, εκφράζει δυσφορία για την εκδήλωση που ετοιμάζει η αλβανική ηγεσία, ενώ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, υπενθύμισε την κίνηση της τότε Καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να απαγορεύσει αντίστοιχη συγκέντρωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο, μιλώντας σήμερα (07/05) στο OPEN.

Πάντως, ακόμη και αν ο Έντι Ράμα αποφύγει τις αναφορές στις ευρωκάλπες κατά την ομιλία του, ενδεχόμενη τοποθέτηση για το ζήτημα Μπελέρη θα συνιστούσε ωμή εμπλοκή στα εσωτερικά της Ελλάδας και τη διαδικασία των εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις