ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Η νέα πρόγνωση των μετεωρολόγων

Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Η νέα πρόγνωση των μετεωρολόγων

Ο καιρός θα αλλάξει από την Πέμπτη με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση

Αλλάζει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, φτάνοντας μέχρι και 24 βαθμούς ενώ στην Κρήτη τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα αλλάξει από την Πέμπτη 9/5 με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και να φτάνει τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου για καιρό: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, νέα κακοκαιρία θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Ο προγνώστης καιρού με ανάρτησή του στα social media αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη αναμένεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης, δεν αποκλείεται να κάνει αισθητή την κακοκαιρία σε συγκεκριμένες περιοχές. Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

O καιρός έως και την ερχόμενη Παρασκευή με τα σημερινά, τελευταία προγνωστικά στοιχεία με μια ματιά!

Κάντε παρακαλώ κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την χρωματική επεξήγηση!

Φίλες και φίλοι

Ιδιαίτερα βαθύ το προβλεπόμενο για την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να μην είναι αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης την κακοκαιρία του δεν αποκλείεται να την κάνει κατά τόπους (χάρτες),

Η ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων παραμένουν ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού το επόμενο τριήμερο την οποία και παρακολουθούμε γιατί σ' αυτό υπάρχει αρκετά μεγάλη διχογνωμία από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα!

Για ότι νεότερο θα υπάρξουν φυσικά λεπτομέρειες!

Με εκτίμηση. Καλή εβδομάδα!

Σάκης Αρναούτογλου

Αρνιακός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Όμως προς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά -κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες ενώ στα δυτικά θα αρχίσουν να μαζεύονται σύννεφα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν από δυτικές διευθύνσεις τα 5 μποφόρ.

Από την Τετάρτη (8/5), αναμένεται η αστάθεια του καιρού να μεγαλώσει στα κεντρικά και βόρεια με αποτέλεσμα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ αναμένεται να επεκταθούν στα δυτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 23-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Παρασκευή αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αστάθεια και μεγαλύτερη υποχώρηση του υδραργύρου. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το Σάββατο.