ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Οκτωβρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας

Στις 14 Οκτωβρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας

Δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα και κάτω από τον επιβλητικό όγκο του βουνού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) και του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο 2ος ημιμαραθώνιος δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης -υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας- έχει ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας, τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει έναν περίπου μήνα πριν τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ( 11 Νοεμβρίου 2012) και αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία, για ένα τεστάρισμα του επιπέδου των αθλητών.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10.30πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική πλατεία της Άρνισσας, θα ακολουθήσει τον παραλίμνιο δρόμο προς Αμύνταιο μέχρι το μέσον περίπου της λίμνης και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με τερματισμό πάλι στην Κεντρική πλατεία της Άρνισσας. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 21.096 μ και είναι σχεδόν επίπεδη.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα, όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές(-τριες) διάφορα είδη όπως: Νερό, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί, φρούτα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Ανδρών: 1) Έως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 ετών και άνω, Γυναικών: 1) Έως 35 ετών 2) Από 35 ετών και άνω

ΑΜΕΑ : Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για ΑΜΕΑ με χειρήλατο αμαξίδιο

Όριο τερματισμού: Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ορίζονται οι 3 ώρες, δηλαδή , στις 13.30. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και της γενικής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας. Διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα πέντε (5) ευρώ.

Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με

fax στο 2318020300 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας και με την αποστολή email σε : xrodif@yahoo.gr