ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έκαψε τον Άκη ο πρώτος ξάδελφός του

Έκαψε τον Άκη ο πρώτος ξάδελφός του

«Ταφόπλακα» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αποτελεί η πολύωρη απολογία του πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άλλοτε «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου στη διαδρομή των μαύρων χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων «έκαψε» τον πρώην υπουργό και όχι μόνο, αφού με τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που εισέφερε επιβεβαίωσε τόσο τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις δικαστικές αρχές όσο και το ρόλο των συγκατηγορούμενών του.

Ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος αρχικά είχε τηρήσει το δικαίωμα σιωπής μόλις σήμερα και τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση του μίλησε για όλους και για όλα.

Παραδέχτηκε ότι μέχρι το 2004 διαχειριζόταν τα χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου γνωρίζοντας ότι είναι «μαύρα» χωρίς όμως να γνωρίζει την προέλευσή τους.

Μετά το 2004, όπως αποκάλυψε ενώπιον του ανακριτή ανέλαβε το δικό του… ρόλο ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης.

Μίλησε για το ρόλο άλλων προσώπων γνωστών στην ανάκριση από τα TOR M1 και τα υποβρύχια ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και κάποιοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν κατηγορηθεί.

Έδωσε το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου που δεν είναι κατηγορούμενος, ενώ από τα...πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν ο ίδιος δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, ωστόσο εκτιμά ότι τα γνώριζε όλα, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος, της εκμυστηρευόταν τα πάντα.

Όπως είπε άσκησε αρχικά το δικαίωμα της σιωπής, επειδή τον συμβούλεψαν λάθος, ενώ έθεσε εαυτόν ξανά στη διάθεση του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.

Ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές εκτιμήσεις «είπε όσα ήθελε να πει», αφού θεωρούν ότι «γνωρίζει πολύ περισσότερα».

Πάντως, οι ανακριτικές αρχές χαρακτηρίζουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Νίκος Ζήγρας επιβεβαίωσε -μέχρι κεραίας- τα στοιχεία της δικογραφίας, κάτι το οποίο αναμένεται να προσμετρηθεί υπέρ του, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος για όσους δίνουν στοιχεία και συνεργάζονται με τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο Νίκος Ζήγρας ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου από το 1997 και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις offshore που χρησιμοποιήθηκαν ως «όχημα» στη διακίνηση του βρώμικου χρήματος.