ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πεπόνης - Μουζακίτης καλούν τους υπευθύνους

Πεπόνης - Μουζακίτης καλούν τους υπευθύνους

Με τα λεφτά του ελληνικού λαού έφτιαχναν σάουνες!

Τις επόμενες ώρες θα αποσταλούν οι κλήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την τελική ευθεία απόδοσης ευθυνών στο μέγα σκάνδαλο με τα κομματικά δάνεια, αναφέρουν έγκυρες πηγές αποκλειστικά στο "Newsbomb.gr".

Το θέμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό, αφού το ύψος των δανείων είναι δυσθεώρατο, προεξοφλημένο για πολλά χρόνια και στερείται εγγυήσεων.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις σάουνες του Παπανδρέου, τα ιδιωτικά γυμναστήρια και η προκλητική χλιδή ενός κόμματος που φλερτάρει σήμερα με το 6%, θα φορτώσει με μία σειρά κακουργημάτων τους εμπλεκόμενους.

Το γεγονός μάλιστα ότι την ώρα που η παρέα των "κηπουρών" απολάμβανε την χλιδή αφήνοντας ακόμα και τους υπαλλήλους απλήρωτους, είναι άκρως επιβαρυντικό.

Κλήση για τους υπευθύνους οικονομικών των δύο μεγάλων κομμάτων

Οι εισαγγελικές ενέργειες θα ξεκινήσουν όπως είναι αναμενόμενο από τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν και την μερίδα του λέοντος. Η Νέα Δημοκρατία ναι μεν είναι υπερδανεισμένη, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από το ΠΑΣΟΚ, αφού τα ποσοστά της μεταξύ του 2009 και 2012 δεν είχαν μεγάλη απόκλιση. Η δανειοδότηση που στηρίχθηκε στην κρατική επιχορήγηση, αναμένεται να στρέψει τις ενέργειες της δικαιοσύνης μόνο στα έξοδα μεταφοράς, αναμόρφωσης και ενοικίασης των γραφείων της Συγγρού.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πραγματικά δεινή θέση με απρόβλεπτη εξέλιξη. Η δανειοδότηση του έγινε με τα ποσοστά του 2009, όταν το 2012 ήταν εμφανής η κατάρρευση των ποσοστών του, άρα και η συμπεριφορά που έπρεπε να επιδείξουν οι τραπεζίτες απέναντι του. Ειδικά οι τράπεζες που έδωσαν τα τελευταία δάνεια της παπανδρεϊκής χλιδής, αναμένεται να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες εκτός εάν αποδείξουν προτροπή σε παράβαση καθήκοντος. Άγνωστο το πόσο ψηλά θα αποδοθούν ευθύνες εάν αναλογιστούμε ότι τα γραφεία και ο εξωφρενικός εξοπλισμός που θυμίζει ημέρες Αντουανέτας, ήταν εμπνεύσεως του ίδιου του τ. προέδρου όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα της εποχής.

Αναμένεται νέος κύκλος πιέσεων στους ακέραιους λειτουργούς της δικαιοσύνης που όμως έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται. Εδώ πάντως είναι περιορισμένες και οι δυνατότητες προπαγάνδας. Ποιός θα τολμήσει να γράψει ότι σε περίοδο πείνας δικαιολογούνται σάουνες και κωπηλατικές. Έστω και σοσιαλιστικές.

Φαίνεται ότι το μόνο που πήραν από τον σοσιαλισμό, ήταν τα γούστα του Μπρέζνιεφ.

Διαβάστε ακόμα: