_ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ

Αλλάζουμε μαζί το πολιτικό σύστημα

Αλλάζουμε μαζί το πολιτικό σύστημα

«Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να αλλάξει με το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην καταστροφή».

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Στο πανελλαδικό αυτό αίτημα και την αγωνία του Έλληνα πολίτη, το newsbomb.gr δίνει άμεση απάντηση και μπαίνει στη μάχη για μία δομική αλλαγή στο σύστημα που κυβερνά τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Από σήμερα κάνουμε δικές μας τις προτάσεις του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλα, ο οποίος στη μελέτη του «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα» δείχνει το δρόμο για μία καινούρια Ελλάδα με πολιτικούς και κόμματα που δεν θα κρύβονται υπό την προστασία του νόμου (π.χ βουλευτική ασυλία) και δεν θα διαπλέκονται με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (π.χ προεκλογική χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών από επιχειρηματίες).

Από τη Δευτέρα το newsbomb.gr ανοίγει ένα διάλογο με όλους εσάς που θέλετε αλλαγή του πολιτικού συστήματος για μια καλύτερη Ελλάδα.

Κάθε Δευτέρα θα προτείνουμε για ανοιχτή συζήτηση ένα από τα θέματα που υπάρχουν στη μελέτη του Γ. Σούρλα για τα οποία προτείνονται βαθιές αλλαγές.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και οι απόψεις και παρατηρήσεις σας θα παρουσιάζονται στο newsbomb.gr για ζητήματα που απασχολούν όλους μας: εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό – μείωση του αριθμού των βουλευτών – κατάργηση βουλευτικής ασυλίας – σταθερό εκλογικό σύστημα – κατάργηση του ακαταδίωκτου των υπουργών.

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα θέματα προς συζήτηση που θα εμφανίζουμε κάθε Δευτέρα στο newsbomb.gr και θα ζητάμε τη δική σας γνώμη, παρατήρηση και πρόταση που θα την δημοσιεύουμε αμέσως.