ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW: Παρουσίασε το XL Sport με κινητήρα V2 Ducati

VW: Παρουσίασε το XL Sport με κινητήρα V2 Ducati

Η Volkswagen παρουσίασε στο Παρίσι το XL Sport. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο με… δικύλνδρο κινητήρα Ducati 200 ίππων.


Επίδειξη τεχνολογίας έκανε η VW στο Παρίσι με το XL Sport. Αυτή τη φορά στόχος είναι οι επιδόσεις και όχι η οικονομία (όπως γινόταν με το XL1). Το XL Sport κινείται από τον V2 κινητήρα της Ducati 1199 κ.εκ. από την \Superleggera που αποδίδει 200 ίππους και χαρίζει στο πρωτότυπο κορυφαίες επιδόσεις: τα 0-100χλμ από στάση έρχονται σε μόλις 5.7” δευτερόλεπτα και η τελική είναι 270 χλμ.
Ο δικύλινδρος κινητήρας έχει μπιέλες τιτανίου και μπορεί να ανεβάσει ως τις 11.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο, 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Οι σφυρήλατοι τροχοί 18 ιντσών είναι κατασκευασμένοι από κράμα μαγνησίου, τα φρένα είναι κεραμικά, η πίσω ανάρτηση push-rod (όπως στα αγωνιστικά πρωτότυπα) ενώ για το αμάξωμα, χρησιμοποιήθηκε CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) με αποτέλεσμα το βάρος να είναι 890 κιλά. Το XL Sport, επωφελείται και από τον εξαιρετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν ξεπερνά το 0.258.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το XL Sport εξοπλίζεται με «butterfly» πόρτες που όταν ανοίγουν, αποκαλύπτουν το λιτό εσωτερικό του.