ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Phillip Island: Ο Doctor θεράπευσε την τρέλα της Αυστραλίας

MotoGP Phillip Island: Ο Doctor θεράπευσε την τρέλα της Αυστραλίας

Ο Valentino Rossi (Yamaha) στο 250ό του Grand Prix στην Αυστραλία πέτυχε, τη δεύτερη νίκη του για το 2014,. Αυτή ήταν η έκτη πρωτιά στην αυστραλιανή πίστα και 82η νίκη στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία


Μέσα στην… τρέλα που επικράτησε στο Grand Prix Αυστραλίας με τις πολλαπλές πτώσεις και τις ατελείωτες εγκαταλείψεις ήταν ο «Doctor» Rossi αυτός που ξεχώρισε Ο 35χρονος αναβάτης της Yamaha έκανε άλλο ένα βήμα και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ο αγώνας στην Αυστραλία ήταν ένας θρίαμβος για τη Yamaha, που είδε την εργοστασιακή ομάδα να κατακτά το podium με τον Jorge Lorenzo να παίρνει τη δεύτερη θέση, και τον Bradley Smith της Tech 3 στην τρίτη.

Μέχρι τον τερματισμό όμως έγιναν διάφορα περιστατικά ως και στον τελευταίο γύρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τερμάτισαν μόνο 14 αναβάτες από τους 23 που ξεκίνησαν τον αγώνα. Το domino των συμβάντων ξεκίνησε όταν ο Andrea Iannone (Ducati) έπεσε και κατά την πτώση του είχε επαφή με τον Dani Pedrosa (Honda). Ο Ιταλός εγκατέλειψε επιτόπου ενώ ο Ισπανός έπαθε ζημιά στη μοτοσικλέτα του και επέστρεψε στα pits για να εγκαταλείψει.

Σε εκείνο το σημείο ο Marc Marquez (Honda) ήταν πρώτος και άνοιγε σιγά-σιγά τη διαφορά από τον δεύτερο Jorge Lorenzo, που δεν μπορούσε να πιάσει το ρυθμό του. Πίσω από τον Lorenzo είχε φτάσει ο Rossi, ο οποίος παρότι ξεκίνησε από την όγδοη θέση, πέρασε όσους βρήκε μπροστά του για να φτάσει τρίτος.

Ο Rossi έφτασε τον Lorenzo και το δίδυμο της Yamaha για λίγους γύρους είχε μια πολύ ωραία μάχη, με διαδοχικές προσπεράσεις. Αυτό έδινε την ευκαιρία στον Marquez να απομακρυνθεί στην κορυφή και όλα έδειχναν ότι ο πρωταθλητής του 2014 θα έπαιρνε μια άνετη νίκη. Ο Marquez όμως δεν απόφυγε το λάθος και είχε πτώση όταν γλίστρησε ο εμπρός τροχός της μοτοσικλέτας του, χωρίς να πιέζεται από κανέναν.

Έτσι, ο Rossi έμεινε στην πρώτη θέση και άρχισε να απομακρύνεται γοργά από τον Lorenzo, που είχε κάνει λανθασμένη επιλογή ελαστικού. Ο Lorenzo είχε βάλει στη Yamaha του το πολύ μαλακό εμπρός ελαστικό της Bridgestone και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έχανε πάρα πολύ χρόνο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Cal Crutchlow, που ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati στο Phillip Island, να τον περάσει και να πάρει τη δεύτερη θέση.

Ο Lorenzo συνέχιζε να χάνει χρόνο και φαινόταν ότι δεν θα κατάφερνε να κρατήσει ούτε την τρίτη θέση, καθώς τον πλησίαζε επικίνδυνα και ο Pol Espargaro. Ούτε όμως ο Pol Espargaro έμεινε στον αγώνα, αφού ένα λάθος στα φρένα τον έστειλε στην αμμοπαγίδα και εκτός αγώνα. Λίγο νωρίτερα είχε εγκαταλείψει και ο αδελφός του, ο Aleix Espargaro, όταν ο Stefan Bradl πέφτοντας χτύπησε το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του και η ζημιά τον ανάγκασε να σταματήσει.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, η κατάσταση έδειχνε να μένει σταθερή, με τον Rossi στην πρώτη θέση, τον Crutchlow να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει άλλο ένα βάθρο και τον Lorenzo να πηγαίνει προς την τρίτη θέση. Ο Crutchlow όμως δεν κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό καθώς στο ίδιο σημείο με τον Pol Espargaro «έχασε» το μπροστινό της Ducati και έπεσε.

Έτσι, ο Lorenzo από εκεί που φαινόταν ότι θα τερμάτιζε τέταρτος τελικά πήρε τη δεύτερη θέση και ο Bradley Smith, που έκανε ωραίο αγώνα, ανέβηκε στο podium των νικητών για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP. Ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso, Hector Barbera, Alvaro Bautista, Scott Redding, Hiroshi Aoyama, Alex de Angelis και Nicky Hayden.

Με τη νίκη του αυτήν ο Valentino Rossi μεγάλωσε τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ενώ ο Dani Pedrosa έχασε αρκετό έδαφος αφού δεν βαθμολογήθηκε. Το MotoGP συνεχίζεται χωρίς διακοπή καθώς ο επόμενος αγώνας θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο (24-26 Οκτωβρίου) στη Μαλαισία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Valentino Rossi(Yamaha) 40: 46,405”

2 Jorge Lorenzo (Yamaha) +10,836”

3 Bradley Smith (Tech 3Yamaha) +12,294”

4 Andrea Dovizioso (Ducati) +14,893”

5 Hector Barbera (Avintia Ducati) +30,089”

6 Alvaro Bautista (Gresini Honda) +30,154”

7 Scott Redding (Gresini Honda) +30,158”

8 Hiroshi Aoyama (Aspar Honda) +33,166”

9 Alex de Angelis (Forward Yamaha) +33,577”

10 Nicky Hayden (Aspar Honda) +34,144”


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1 Marc Marquez 312

2 Valentino Rossi 255

3 Jorge Lorenzo 247

4 Daniel Pedrosa 230

5 Andrea Dovizioso 166

6 Aleix Espargaro 117

7 Pol Espargaro 116

8 Bradley Smith 108

9 Andrea Iannone 102

10 Stefan Bradl 96