ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η πρώτη φορά στο podium για τον B.Smith

MotoGP: Η πρώτη φορά στο podium για τον B.Smith

Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στα MotoGP και τον πρώτο του τερματισμό στο podium πέτυχε στο Grand Prix Αυστραλίας στο Phillip Island ο Bradley Smith.

Ο Βρετανός αναβάτης της Tech3 βοήθησε την Yamaha να πετύχει το πρώτο της 1-2-3 εδώ και έξι χρόνια. Σ’ έναν αγώνα, που οι πτώσεις εμπόδισαν εννέα αναβάτες να τερματίσουν, ο Smith κατάφερε να τερματίσει τρίτος.


Η διοργάνωση ήταν τόσο χαοτική που ο 24χρονος δεν είχε καταλάβει πως είχε την Τρίτη θέση και σκέφτηκε ότι η κεντρική οθόνη της πίστας έδειχνε λάθος αποτελέσματα. Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος την παράνοια του αγώνα της Αυστραλίας:

«Έκανα καλή αρχή και προσπάθησα να πιέσω από το ξεκίνημα, όμως ήμουν περισσότερο επιθετικός από ότι έπρεπε και παραλίγο να πέσω δύο με τρεις φορές» είπε ο αναβάτης της Tech3 και πρόσθεσε: « Ο αγώνας έμοιαζε με διοργάνωση της κατηγορίας Moto3 με τα τόσα προσπεράσματα.

Ήμουν και τυχερός διότι είδα με την άκρη του ματιού μου τον Stefan (Bradl) να μπαίνει σε μία στροφή πάρα πολύ γρήγορα και κατέληξε να χτυπήσει τον Aleix (Espargaro) και παραλίγο να παρασύρει εμένα και τον Andrea (Dovizioso)».

«Μετά απλά επικεντρώθηκα στο να περάσω τον Pol (Espargaro). Προσπάθησα, αλλά έπεσε και στον τελευταίο γύρο έπεσε και ο Cal (Crutchlow), αλλά δεν το είδα και δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα» και ο 24χρονος Βρετανός καταλήγει: «Πέρασα τη γραμμή και είδα ότι ήμουν στην τρίτη θέση, αλλά δεν το πίστευα, νόμιζα ότι είχε γίνει κάποιο λάθος. Μετά όμως είδα μόνο τον Valentino (Rossi) και τον Jorge (Lorenzo). Τότε το συνειδητοποίησα και άρχιζα να κάνω περίεργους θορύβους μέσα από το κράνος μου».

«Δεν το πιστεύω ακόμη. Πάντα ονειρευόμουν το πρώτο μου podium και πως θα ένοιωθα, αλλά πραγματικά με ξετρέλανε, που είδα τόσο κόσμο μαζεμένο στη μεγάλη ευθεία. Σε άλλους αγώνες είμαι συνήθως στο pit box μου και ακούω τον Ισπανικό ή τον Ιταλικό ύμνο. Αυτή τη φορά ήταν απίθανο που ήμουν και εγώ εκεί».