ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Για την πάρτη τους, ναι, έχουν δημοκρατία!

Για την πάρτη τους, ναι, έχουν δημοκρατία!

Ναι. Αυτοί, εκεί στη Γερμανία έχουν δημοκρατία. Αλλά την κρατάνε για την πάρτη τους.

Ρίξτε μια ματιά στο youtube. Και θα δείτε τηλεοπτικές εκπομπές που τα λένε έξω από τα δόντια. Και τα βάζουν με την πολιτική της Αγκελα Μέρκελ, υπερασπίζοντας την Ελλάδα στο θέμα που οι «δικοί μας» πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν.

Τα εξοπλιστικά. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι τα λένε πολύ απλά. «Μας μάθανε ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, ζητιάνοι, απατεώνες. Αλλά, ποιος κερδίζει από την κρίση; Ποιος βγάζει λεφτά από τη δύσκολη θέση της Ελλάδας; Εμείς! Η Γερμανία».

Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Οι Γερμανοί δανείζουν την Ελλάδα με ληστρικά επιτόκια και βγάζουν υπερ-κέρδη στην πλάτη της δυσκολίας μας. Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί μας πουλάνε όπλα εκατομμυρίων ευρώ: υποβρύχια, τεθωρακισμένα και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους. Αρκεί να κατασκευάζεται στα γερμανικά εργοστάσια.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάνουν τις απλές προσθαφαιρέσεις και δείχνουν με νούμερα ότι η μικρή Ελλάδα έχει πολλαπλάσιο στρατό και εξοπλισμούς από την ίδια τους τη χώρα. Όπως επίσης, καταγράφουν το εξής απλό: ενώ η τρόικα μας έχει σταυρώσει για να κόψουμε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας, τσιμουδιά δεν έχουν βγάλει για τη μείωση των εξοπλισμών. Ενώ δεκάρα δε δίνουν αν θα πεθάνει κανένας παππούς από την πείνα, έχουν καλά φροντίσει να μη γίνει κουβέντα για τους εξοπλισμούς. Οι οποίοι, βέβαια, έχουν μείνει ανέγγιχτοι. Ή, μάλλον, ακόμη και μέσα στην κρίση, όταν έχουν σταματήσει όλες οι δημόσιες δαπάνες, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ικέτευε για κάνα ευρώ παραπάνω δανεικά, την ίδια ακριβώς ώρα συζητούσε για νέα συμβόλαια εξοπλισμών (το είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr πριοκαλώντας σάλο).

Απλά δείτε τι λένε στη Γερμανία και τολμήστε μια σύγκριση με το τι ΔΕΝ λένε τα δικά μας κανάλια:

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι καν αυτό. Δεν είναι καν το γεγονός ότι, η Ευρώπη και η Γερμανία, με μια κουβέντα τους -αν ήθελαν- θα μπορούσαν να απαλλάξουν την Ελλάδα από ένα τεράστιο οικονομικό βάρος. Αν, απλά, έλεγαν στην Τουρκία ότι, σε περίπτωση που πειράξει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σα να επιτίθεται σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή δε θα υπήρχε καμία ανάγκη εξοπλισμών για την Ελλάδα. Δε θέλουν, όμως. Θέλουν να μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα όπλα τους. Και, την ίδια ώρα, να μας τη λένε ότι είμαστε οι μπαταχτσήδες της Ευρώπης.

Αλλά, όπως είπαμε, το χειρότερο δεν είναι αυτό. Η πιο άθλια εικόνα έρχεται από τους «δικούς μας». Αν τύχει και βρεθείς στο Στρασβούργο και ρωτήσεις τους Ελληνες ευρωβουλευτές για τους εξοπλισμούς, σου αρχίσουν τις μπούρδες για τις θέσεις εργασίας στην αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν! Την ίδια ώρα που ένας στους δύο Ελληνες νέους είναι άνεργος…

Τυχαίο; Δε νομίζω…

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το