ΕΘΝΙΚΑ

Πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη του newsbomb.gr

Πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη του newsbomb.gr

Στην Βουλή το θέμα για τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με Γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες – Τι αναφέρουν οι Γερμανοί

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του newsbomb.gr για τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με Γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες για την σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Το θέμα της αγοράς όπλων από Γερμανούς πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, καθώς το θέμα έφτασε στην Βουλη.

Με ερωτήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι βουλευτές Φ. Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης και Νίκος Τσούκαλης ζήτησαν απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, κατάθεσε ερώτηση ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Αβραμόπουλο.

Το ρεπορτάζ του newsbomb.gr , που αποκαλύπτει τις «μυστικές» συμφωνίες με τους Γερμανούς για την αγορά όπλων, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και αναφορές στο τύπο της Γερμανίας.

Τη στιγμή που οι Γερμανοί επιβάλουν επώδυνα οικονομικά μέτρα, απαιτούν παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει πανάκριβα γερμανικά οπλικά συστήματα, οδηγώντας τη με μαθηματική ακρίβεια σε ένα φαύλο κύκλο χρέους που η αποπληρωμή του δεν θα μπορέσει να είναι ποτέ εφικτή.

Τον στυγνό εκβιασμό της Άνγκελα Μέρκελ που προσπαθεί να εξασφαλίσει την «άνθηση» της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας, την ώρα που με καταστροφικές πολιτικές λιτότητας βυθίζει όχι μόνο την Ελληνική οικονομία αλλά και την Ευρωζώνη, φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας οι γερμανικές εφημερίδες «Kronen Zeitung» και «Die Zeit», επικαλούμενες πηγές από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το δημοσίευμα της «Kronen Zeitung», που υπογράφει ο Richard Schmitt,» έχει τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν τώρα 60 Eurofighter!».

Τo ρεπορτάζ επικαλείται δημοσίευμα της «Die Zeit», η οποία, με τη σειρά της, επικαλείται πηγή του ελληνικού Υπουργείου Αμύνης, που φέρεται να δήλωσε ότι, εφόσον εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου ύψους 80 δις. ευρώ, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες συμφωνίες για αμυντικούς εξοπλισμούς.

Ο Ελληνικός Στρατός εξακολουθεί να αγνοεί το πακέτο λιτότητας αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες το 2012 κατά 18,2%, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, την ώρα που ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές παροχές μειώνεται κατά 9%, αν και γνωρίζει τις πιέσεις που ασκούνται εδώ και δεκαετίες για την αγορά αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού από την Ελλάδα, η οποία έχει καταστεί από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων στην Ευρώπη.

Ποσά-μαμούθ που έχουν επιβαρύνει στο μέγιστο ποσοστό τον κρατικό προϋπολογισμό και το χρέος της χώρας», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.