ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας «κοιμίζουν» με μπαρούφες

Μας «κοιμίζουν» με μπαρούφες

Κάποιος πρέπει να πει σε όλα αυτά τα σαΐνια και τους γίγαντες της πολιτικής, εκεί μέσα, στο Μέγαρο Μαξίμου (Σταμάτηδες και λοιπούς συγγενείς), ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν μπορούν να κοιμίζουν έναν ολόκληρο λαό με μπαρούφες και ανύπαρκτες επιτυχίες της κυβέρνησης.

Παίζουν με την αγωνία των Ελλήνων, καθώς κάθε «επιτυχία» αποδεικνύεται «μούφα» (που λένε και οι πιτσιρικάδες) και η τελική κατάληξη είναι πάντα η επιστροφή στην εθνική μελαγχολία και την εθνική οργή, για την κοροϊδία μας, για μία ακόμη φορά.

Ας κάνουμε έναν απολογισμό της μπαρούφας το τελευταίο διήμερο:

Μπαρούφα Νο 1: Το πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι με το «θησαυρό της Αμφίπολης». Θυμάμαι το σεβαστό κ. Καργάκο (άδολο και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα) να λέει ότι μέσα στον τάφο της Αμφίπολης βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Θυμάμαι τους διάφορους παπαγάλους της κυβέρνησης, άμισθους ή έμμισθους, να μας προετοιμάζουν για τα φοβερά και τρομερά μυστικά που κρύβει ο λόφος Καστά. Τελικά, όχι μόνο ποιος είναι θαμμένος εκεί μέσα δεν βρήκανε, αλλά ούτε καν τη λάρνακα ή τον λάκκο που είναι θαμμένος ο αρχαίος μας πρόγονος.

Μπαρούφα Νο 2: Διώχνουμε το ΔΝΤ και βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αλλά μετά ήρθαν οι μέλισσες και τα spreads στις 800 μονάδες και το χρηματιστήριο στον Καιάδα. Και το ΔΝΤ είναι εδώ και τα μνημόνια είναι εδώ. Μπορεί να σκίσανε μερικοί τα καλτσόν τους, αλλά για τα μνημόνια δεν βλέπω τίποτα.

Μπαρούφα Νο 3: Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Ναι, αλλά τα πέρασαν στα χαρτιά. Γιατί ολόκληρο το 2015, θα «καίνε» τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια και η πραγματικότητα για το μέλλον των τραπεζών είναι αυτή, που αποκάλυψε την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής:

«Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός γιατί κάποιες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Αν δεν μπει ρευστό στις τράπεζες από καταθέτες ή επενδυτές, τότε τα τεστ αυτά δεν λένε τίποτα».

Μπαρούφα Νο 4: Αυτή έχει σχέση με την μπαρούφα Νο 3. Για ποιους επενδυτές μιλάμε; Για αυτούς τους επενδυτές, που μας τους ανακοινώνουν περιχαρείς κάθε φορά από το υπουργείο Οικονομικών; Για τους Άραβες που θα κάνουν, λέει, το Ελληνικό Μόντε Κάρλο, για κάτι Κινέζους που θα αγοράσουν ό,τι πετάει και κολυμπάει σε ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια; Ή για κάτι Ρώσους που θα αγοράσουνε παρατημένες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και τουριστικά θέρετρα; Ναι, και εγώ διαπραγματεύομαι να αγοράσω το «Ελούντα Μπιτς», μαζί με το καζίνο της Ρόδου.

Μπαρούφα Νο 5: «Έχουμε την προστατευτική ομπρέλα της Γερμανίας», ανήγγειλαν την Τετάρτη (29/10/2014) όλο χαρά, Χαρδούβελης και Σία. Για να έρθει, χθες το βράδυ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και να δηλώσει επίσημα ότι «δεν υπάρχει ελληνογερμανική συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας από τη Γερμανία».

Κάπου εδώ και προς το παρόν τελειώνει ο χορός της μπαρούφας. Ε, μέχρι τις προσεχείς εκλογές, το Μάρτιο, μπορεί να ακούσουμε για μία ακόμη φορά ότι επιτέλους «λεφτά υπάρχουν».

Ναι, πέτσινα όμως.

Σχετικές ειδήσεις