ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πληρώστε, γιατί χανόμαστε

Πληρώστε, γιατί χανόμαστε

Τους πείσαμε; Φοβήθηκαν; Το μέτρησαν και είδαν ότι δεν τους συμφέρει να «σκοτώσουν» την Ελλάδα; Βρήκαν απέναντί τους έναν αποφασισμένο πρωθυπουργό και έναν επίσης αποφασισμένο για όλα λαό;

Ότι και αν συμβαίνει από όλα αυτά στους διάφορους μερκελιστές της ευρωπαϊκής ζώνης, είναι φανερό ότι έκαναν ένα βήμα πίσω και πάμε τη Δευτέρα σε ένα Eurogroup που θα ανάψει το πρώτο πράσινο φως για ένα «new deal» για την Ελλάδα (ρίχνοντας στη φωτιά προηγούμενα μνημόνια και την τρόικα όπως τη ζήσαμε τόσα χρόνια με Τόμσεν και Μαζούχ).

Από το μεσημέρι της Πέμπτης το Newsbomb.gr σε αυτή τη στήλη σας έλεγε ότι πλέον οι τεχνοκράτες, οι οικονομικοί αναλυτές, οι στατιστικολόγοι και οικονομικοί σύμβουλοι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σήκωσαν τα μανίκια και έπεσαν στη δουλειά που θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας για να καταρτίσουν ένα σχέδιο – πρόταση για μία νέα συμφωνία με την Ελλάδα.

Και εμείς, οι Έλληνες, τι κάνουμε αυτές τις ημέρες; Κάνουμε ότι μπορούμε να δυσκολέψουμε τη σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και παράλληλα να δώσουμε επιχειρήματα στους διάφορους Σόιμπλε που τώρα μας λένε: «Θέλετε να σας δίνουμε διαρκώς λεφτά όταν εσείς δεν πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας για να σώσετε τη χώρα σας».

Προσέξτε τους αριθμούς: Υπάρχει στέρηση εσόδων στα κρατικά ταμεία το μήνα Δεκέμβριο 936 εκατ. ευρώ. Είμαστε εκτός στόχων προϋπολογισμού και σε ότι αφορά τα κρατικά έσοδα κατά 20,3%. Η μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμεία από τη μη πληρωμή φόρων τα τελευταία χρόνια έχει φθάσει στα 60 δισ. ευρώ και μεγαλώνει.

Με αυτό το «Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω» του ελληνικού λαού, το υπουργείο Οικονομικών τρέχει τώρα να προλάβει και μέχρι την Τετάρτη να βγάλει νέα διάταξη για ρύθμιση οφειλών στην εφορία μήπως και μαζευτούν πέντε δεκάρες.

Το 80% των Ελλήνων από το Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα έχει σταματήσει να πληρώνει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Φυσικά πολλοί δεν έχουν για να πληρώσουν, αλλά υπάρχουν και πολλοί που έχουν και δεν πληρώνουν γιατί πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα βγάζει το μαγικό του ραβδάκι και θα βρει να καλύψει αυτή την τεράστια μαύρη τρύπα στα κρατικά έσοδα.

Αλλά δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια στην εποχή μας και θαυματοποιοί. Το «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» σημαίνει ότι βγάζω ο ίδιος τα μάτια μου και μπήγω ένα μαχαίρι πισώπλατα στην Ελλάδα.

Γι αυτό πληρώστε ότι μπορείτε γιατί χανόμαστε.

Σχετικές ειδήσεις