ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι Γερμανοί θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ

Οι Γερμανοί θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ

Η λύση στο πρόβλημα Ελλάδας-δανειστών έχει βρεθεί. Υπάρχει μία διαμορφωμένη πρόταση «έντιμης λύσης» από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, για μία «τεχνική επιμήκυνση» της σχέσης Ελλάδας-τρόικας μέχρι τον Ιούνιο, με παράλληλα απαγόρευση μεμονωμένων ενεργειών και αποφάσεων και από τα δύο μέρη.

Μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει το σχέδιο αυτό, είναι η επικράτηση του φανατικού πλέον εχθρού της Ελλάδας Σόιμπλε, ο οποίος θεωρεί προσωπική πολιτική και ηθική ήττα, οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα, πέραν αυτού του πλαισίου που έχει πεισματικά βάλει ο ίδιος: αίτημα για παράταση του μνημονίου από την Ελλάδα, τυφλή εφαρμογή όλων των μέτρων της τρόικα, έλεγχο της Ελλάδας από την τρόικα και εκταμίευση ποσών για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ανάλογα με την εφαρμογή του υπάρχοντος προγράμματος.

Αυτά έγραφα χθες (17/02/2015) στο Newsbomb.gr μετά από ρεπορτάζ σε Βρυξέλλες, Αθήνα, Βερολίνο. Το σημερινό ρεπορτάζ αποκαλύπτει δυστυχώς πλήρη επικράτηση της σκληρής, ανθελληνικής γραμμής Σόιμπλε, στην Ευρώπη. Είναι φανερό πλέον, ότι το Βερολίνο θέλει να πετάξει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Γι' αυτό και απορρίφθηκε σήμερα (18/02/2015) από τον Σόιμπλε (που περνάει άνετα τη γραμμή του και στους 18 της ευρωζώνης) η πρόταση των Αθηνών περί εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης, πριν καν αυτή υποβληθεί από τον Βαρουφάκη στο Eurogroup.

Εξάμηνη παράταση του μνημονίου ζητάει το Βερολίνο, εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ζητάει η Ελλάδα.

Όλα παίζονται λοιπόν, σε δύο λέξεις και πώς θα μπει η ταμπέλα στο αίτημα της Ελλάδας: παράταση μνημονίου ή παράταση δανειακής σύμβασης.

Δηλαδή, τρίχες. Δηλαδή, τα ίδια λέμε με άλλα λόγια. Απλά βαφτίζουμε αλλιώς το χρόνο που χρειάζεται η Ελλάδα, να πάρει μία ανάσα και να προχωρήσει σε ένα «new deal» με την τρόικα, όχι για να τους φάμε τα λεφτά που μας δάνεισαν, αλλά για να μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε, χωρίς όμως προηγουμένως να αφανιστεί ο ελληνικός λαός.

Και πάλι, όμως, ο ανθέλληνας Σόιμπλε λέει όχι, ξέροντας ότι αυτό το όχι δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο να μην προχωρήσει η Ελλάδα σε μία κίνηση απελπισίας. Μία κίνηση που από πίσω της έχει το χαρακτηρισμό «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Σχετικές ειδήσεις