ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε σε LIVE STREAMING την ομιλία του Β. Πούτιν

Δείτε σε LIVE STREAMING την ομιλία του Β. Πούτιν

Ομιλία πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για την πτώση που έχει σημειώσει το ρούβλι τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε την ετήσια συνέντευξη Τύπου του προέδρου Πούτιν ζωντανά από τη Μόσχα.

Ξεκινώντας με την αναφορά ότι το ρωσικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6%-0,7% στο δεκάμηνο, ο ρώσος πρόεδρος απέδωσε σε εξωτερικούς παράγοντες την πίεση που υφίσταται η ρωσική οικονομία.

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ξεκίνησε με εκτενή αναφορά στα οικονομικά στοιχεία. Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε στενωπό ενώ το ρούβλι κινείται σε χαμηλά ετών, αλλά η δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο 80% -έστω κι αν η δυσφορία για την οικονομία όπως και τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις ενισχύεται, κυρίως στη Μόσχα.

«Παρά τη θυελλώδη κατάσταση στις αγορές, τα ρωσικά έσοδα θα είναι υψηλότερα των εξόδων της» είπε ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας επίσης ότι η ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει αναλάβει τις σωστές πρωτοβουλίες.

«Η ανατίμηση του ρουβλίου είναι αναπόφευκτη» διαβεβαίωσε ο Πούτιν, λέγοντας επίσης πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν θα εξαντλήσει απερίσκεπτα τα αποθεματικά της».

Η σημερινή «δυσμενής οικονομική κατάσταση μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια» είπε, συμπληρώνοντας ότι η ρωσική οικονομία «θα προσαρμοστεί στις δυσκολίες εάν συνεχιστούν».

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις