Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νήπιο αποκεφαλίζει το αρκουδάκι του γιατί είναι άξιο τέκνο Μουτζαχεντίν (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Η παράνοια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Στο νέο video που δημoσιοποίησαν στο youtube ένα νήπιο ποζάρει με φόντο τη σημαία του Χαλιφάτου και στη συνέχεια κάνει το αδιανόητο.

Παίρνει ένα μαχαίρι και αποκεφαλίζει υπό τους ήχους του τζιχαντιστικού ύμνου ένα αρκουδάκι. Η φωνή ενός άνδρα ακούγεται στο τέλος όταν ο αποκεφαλισμός έχει γίνει να φωνάζει Allah Akbar! (Ο Θεός είναι μεγάλος).
Το νήπιο ποζάρει με ένα χαμόγελο στο φακό σε ένα video που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Ο τίτλος του κλιπ είναι "Ο Γιος ενός από τους Μουτζαχεντίν".

Η στρατολόγηση παιδιών σύμφωνα με αποκαλύψεις που έχουν γίνει από τις αρχές του έτους βασίζονται σε ένα δίκτυο κατασκόπων στις επαρχίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές το οποίο εντοπίζει τα παιδιά και κατόπιν πιέζει τους γονείς τους να τα εντάξουν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν στην πολιορκία του Κομπανί ήταν νέοι από τη Συρία και το Ιράκ.

Όπως έχει αποκαλυφθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία απέστειλαν χαρτιά ένταξης στους γονείς πολλών οικογενειών απαιτώντας την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία που ελέγχει η ISIS. Oι δάσκαλοι για να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να ορκιστούν πίστη στην ISIS και κατόπιν να διδάξουν στα παιδιά ό,τι προστάζει η οργάνωση. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στις στρατιωτικές δυνάμεις ποια παιδιά δεν συμμετέχουν στα μαθήματα.

Οι μεγάλες απώλειες που έχει η ISIS την υποχρεώνουν να κάνει προσηλυτισμό συνεχώς αλλιώς θα ξεμείνει από μαχητές αναφέρει ο ίδιος. Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα στη Συρία αναφέρει ότι η δράση της ISIS σε ό,τι αφορά τα παιδιά είναι τρομακτική, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια στρατιά που θεωρεί τη βία τρόπο ζωής.