Taste of Paris: η ποικιλία της παρισινής γαστρονομικής σκηνής στο επίκεντρο του φεστιβάλ!

Taste of Paris: η ποικιλία της παρισινής γαστρονομικής σκηνής στο επίκεντρο του φεστιβάλ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 30.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ!

Δίπλα σε διάσημους βραβευμένους σκούφους, η καινούργια γαστρονομική σκηνή στο Παρίσι, νέα και πολυπολιτισμική, θα αποτελέσει το επίκεντρο του τρίτου φεστιβάλ Taste of Paris (Γεύση από Παρίσι) που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαΐου.

Σχεδόν 20 σεφ θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους στα μίνι-εστιατόρια που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στο Grand Palais, προτείνοντας πιάτα στο κοινό, σε μορφή μερίδων που θα πωλούνται από 5 έως 12 ευρώ. Επίσης θα γίνουν 30 επιδείξεις και 20 μαθήματα μαγειρικής.

Το φεστιβάλ θα προβάλει την ποικιλότητα της γαστρονομικής σκηνής του Παρισιού όπου μεγαλουργούν μάγειροι διαφορετικής καταγωγής όπως οι Ιάπωνες Κέι Κομπαγιάσι και Γιοσιτάκα Τακαγιανάγκι και ο Κολομβιανός Χουάν Αρμπελαές. Η ακόμη οι γάλλοι σεφ Σιλβέστρ Ουαχίντ πακιστανικής καταγωγής, Πιέρ Σανγκ Μπογέρ κορεατικής, και Τόμι Γκουσέτ καμποτζιανής. Ο Ιταλός Τζιοβάνι Πασερίνι και ο Λιβανέζος Αλαν Γκεάμ και ο Έλληνας Φίλιππος Χρονόπουλος θα μετάσχουν επίσης σε επιδείξεις.

Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αναζητώντας γυναίκες σεφ» θα προβληθεί στις 21 Μαΐου σε αβάν-πρεμιέρ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πριν αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 5 Ιουλίου. Πέρυσι, δεύτερο χρόνο διοργάνωσής του, το φεστιβάλ προσήλκυσε 27.000 επισκέπτες. Το concept «Taste Of» ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2004 πριν ταξιδέψει στο Σίδνεϊ, το Δουβλίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Μιλάνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ