ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ: Ο ποδηλάτης που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 79 ημέρες (vid)

Παγκόσμιο ρεκόρ: Ο ποδηλάτης που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 79 ημέρες (vid)

Ένας Βρετανός ποδηλάτης, ο 34χρονος Mark Beaumont, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσα σε 79 ημέρες, 44 ημέρες λιγότερες από το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Beaumont έφτασε στο Παρίσι μία ημέρα νωρίτερα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο, έχοντας διανύσει απόσταση 18.000 μιλίων, με μέσο όρο τα 240 μίλια την ημέρα.

Ο 34χρονος κοιμόταν πέντε ώρες κάθε νύχτα και έκανε ποδήλατο για περισσότερες από 16 ώρες καθημερινά. Πριν από 22 χρόνια είχε καταφέρει να γυρίσει τη Σκωτία μέσα σε μία ημέρα! Αυτή τη φορά, ο Beaumont ξεκίνησε από το Παρίσι και ταξίδεψε στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και στη συνέχεια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Επέστρεψε μέσω της Βόρειας Αμερικής και στη συνέχεια πέρασε από την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Σηκωνόταν στις 4 το πρωί και κατανάλωνε 9.000 θερμίδες ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του εγχειρήματός του, το οποίο εμπνεύστηκε, όπως εξομολογήθηκε από το βιβλίο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».

Το ταξίδι αυτό δεν το έκανε μόνος του, αλλά με τη στήριξη μίας ομάδας συνεργατών, που περιλάμβανε έναν μηχανικό, έναν διατροφολόγο, έναν μάνατζερ και έναν φυσιοθεραπευτή. Κατά τη διάρκεια των 79 αυτών ημερών, είχε δύο πτώσεις, η μία εκ των οποίων στη Ρωσία την 9η ημέρα και γι’ αυτό χρειάστηκε να υποβληθεί σε οδοντιατρική θεραπεία. Επίσης, χρειάστηκε να κάνει ποδηλασία σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός και να περάσει μέσα από δασικές πυρκαγιές, στη Βόρεια Αμερική.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ευχαρίστησε την ομάδα του για την «φανταστική υποστήριξη» και πρόσθεσε: «Τα καταφέραμε!».

Σχετικές ειδήσεις