Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Αργεντινή: Οργή και θλίψη από τους συγγενείς των αγνοουμένων (vid)

Newsbomb

Το υποβρύχιο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα πριν από εννέα ημέρες - Το οξυγόνο μπορούσε να συντηρήσει το πλήρωμα έως και 7 ημέρες - «Δεν έχω ελπίδα ότι θα επιστρέψουν», δήλωσε η μητέρα ενός ναυτικού

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 44 ναυτικοί, που αποτελούσαν το πλήρωμα του υποβρυχίου Σαν Χουάν της Αργεντινής το οποίο αγνοείται εδώ και εννέα ημέρες.

Ορισμένοι συγγενείς κατηγορούν το Πολεμικό Ναυτικό ότι εξέθεσε σε αχρείαστο κίνδυνο τους ναυτικούς επειδή τους έστειλε σε αποστολή με ένα υποβρύχιο ηλικίας άνω των 30 ετών για το οποίο εκφράζονται υπόνοιες ότι δεν είχε συντηρηθεί όπως έπρεπε. Οι ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν αυτήν την κατηγορία.

«Σκότωσαν τον αδελφό μου», φώναζε ένας άνδρας προς τους δημοσιογράφους ενώ αποχωρούσε από τη βάση με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος, ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, έκλαιγε.

«Δεν μας είπαν ότι είναι νεκροί, όμως αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα» δήλωσε από την πλευρά της η Ιτάτι Λεγκισαμόν, η σύζυγος ενός από τους αγνοούμενους ναυτικούς.

«Αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα επιστρέψουν» είπε η Μαρία Βιγιαρεάλ, η μητέρα ενός ναυτικού, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σήμερα το πρωί.

Το υποβρύχιο είχε κατασκευαστεί το 1983 στη Γερμανία και πέρασε από διαδικασία συντήρησης το 2008 στην Αργεντινή.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ANT1!