Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Κολομβία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από κατάρρευση γέφυρας - Συγκλονιστικές εικόνες

Newsbomb

Τουλάχιστον δέκα εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρείας σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν τμήμα γέφυρας υπό κατασκευή κατέρρευσε στην κεντρική Κολομβία τη Δευτέρα (15/1), δήλωσε στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στη χώρα των Άνδεων.

Η γέφυρα, στην Τσιραχάρα, στα όρια των επαρχιών Κουντιναμάρκα και Μέτα, θα αποτελέσει τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πρωτεύουσα Μπογοτά και την πόλη Βιγιαβισένσιο. Δεν είχε ακόμη δοθεί στην κυκλοφορία.

Τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας –τμήμα της κατέληξε σε ένα φαράγγι– ερευνώνται, σημείωσε ο Ρεϊνάλντο Ρομέρο, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία Μέτα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δέκα νεκρούς και πέντε τραυματίες», είπε ο Ρομέρο. «Κάνουμε έρευνα για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλα θύματα», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Μεταφορών της Κολομβίας Χερμάν Κάρντονα επιθεώρησε το εργοτάξιο όπου έγινε το δυστύχημα από αέρος με ελικόπτερο και επισκέφθηκε τα μέλη των σωστικών συνεργείων στο πεδίο, συνοδευόμενος από τον Ντιμίτρι Σανίνοβιτς, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υποδομών της Κολομβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters