Νικολόπουλος: Μέτρα που ακουμπάνε μόνο στην φορολόγηση δεν... περπατάνε

Video 1

Νικολόπουλος: Το δημοσιονομικό βάρος είναι μεγάλο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις, μεταξύ άλλων είπε: «Από τη μέρα που η χώρα μας μπήκε στη δίνη της κρίσης και των μνημονίων, αλλά ειδικά μετά τις μεγάλες «περιπέτειες» του περασμένου καλοκαιριού, έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι οι επιλογές -όλων- είναι δύο: Είτε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τους μύθους, τις φαντασιώσεις και τις στρεβλώσεις που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, είτε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα και να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν για να μετατραπούμε σε ένα πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος».

Και συνέχισε ο Ν. Νικολόπουλος: «Για να μην είμαστε μηδενιστές, μόνο ένα: Ότι εάν στις 24 Μαΐου κλείσει η αξιολόγηση και διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, μπορεί να πάψουν τα σενάρια Grexit, κάτι που σίγουρα θα προσφέρει ηθική ανάταση στους Έλληνες πολίτες και εμπιστοσύνη σε υποψήφιους ξένους επενδυτές.

Και αυτή η ψυχολογική ανάταση όμως, πάλι προσωρινή θα είναι, γιατί -επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά- μέτρα που ακουμπάνε μόνο πάνω στην φορολόγηση δεν βγαίνουν!

Εάν σε έξι μήνες, κάποιοι στόχοι εσόδων δεν καλυφθούν και μπει σε λειτουργία ο αυτόματος "κόφτης", τότε... ποιοι θα κλαίνε πάλι; Η κυβέρνηση (πάλι) διασκεδάζει τις εντυπώσεις. "Τα μέτρα θα βγουν", λέει με βεβαιότητα».