ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ντινόπουλος κατά Γερουλάνου για προεκλογικό «μποναμά»

Ντινόπουλος κατά Γερουλάνου για προεκλογικό «μποναμά»

Προσπάθεια «διασπάθισης» ευρωπαϊκών πόρων προεκλογικά, ύψους 1.657.440 ευρώ, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος.

Σε επερώτηση του κ. Ντινόπουλου προς τον υπουργό, αναφέρεται ότι ο κ. Γερουλάνος αποφάσισε τη διάθεση 1.657.440 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) από το ΕΣΠΑ, για την πραγματοποίηση μελέτης, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έτοιμη από το 2009.

Πρόκειται για τη μελέτη «Αποκατάσταση του Αχίλλειου Κέρκυρας», η οποία προκηρύχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα). Ο κ. Ντινόπουλος τονίζει ότι η προκήρυξη έγινε «άρον άρον» στις 7 Μαρτίου 2012, «με προφανή στόχο να δοθούν τα 1.657.440 ευρώ πριν από τις εκλογές».

Η ίδια μελέτη είχε εγκριθεί και μάλιστα παραληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2009.

Την αρχιτεκτονική μελέτη είχε εκπονήσει η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή, η οποία είχε προτείνει και την επικαιροποίησή της, χωρίς αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κ. Ντινόπουλος ζητά από τον υπουργό να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό, τη στιγμή που η μελέτη για το Αχίλλειο της Κέρκυκας «βρίσκεται στο συρτάρι του».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

dinopoulos-erotisi
eggrafo1-yppo
eggrafo2-yppo