ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Νίκος Δένδιας έχει μάτια και βλέπει. Σε αντίθεση με άλλους…

Νίκος Δένδιας
Δεν ήταν, ακριβώς, δυσάρεστη έκπληξη η επιλογή πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών να κλείσουν τα μάτια για όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στη Σταυρούπολη.
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Δεν ήταν, ακριβώς, δυσάρεστη έκπληξη η επιλογή πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών να κλείσουν τα μάτια για όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στη Σταυρούπολη.

Το κυβερνών κόμμα θέλει να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά του με κάθε τίμημα. Ακόμα και αν χρειαστεί ορισμένοι να έχουν μάτια ερμητικά κλειστά. Όπως η Νίκη Κεραμέως, ο Άδωνις Γεωργιάδης και κυρίως ο Άγγελος Συρίγος, που αντί για το «δάσος», δηλαδή την επανεμφάνιση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που κρύφτηκαν πίσω από τη «προβιά» των μαθητών, έβλεπαν το «δέντρο».

Την ανιστόρητη, επικίνδυνη και γελοία θεωρία των «δύο άκρων», σε μία υπόθεση που ήταν ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή. Γιατί η δήθεν «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται», όταν δεν τολμάς να πεις τα πράγματα με το όνομα τους, είναι ένας πολιτικός «φερετζές». Και μάλιστα, κακόγουστος.

Το μόνο στέλεχος της κυβέρνησης που είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για «εγκληματικές συμμορίες που συνεχίζουν να προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», ήταν ο υπουργός Εξωτερικών. Ευτυχώς, ούτε οι ξεκάθαρες κουβέντες του Νίκου Δένδια ήταν έκπληξη.

Όντας πιστός στις αρχές του «Κοινωνικού Φιλελευθερισμού» που πρεσβεύει η «καραμανλική» πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να παίξει ποτέ επικίνδυνα παιχνίδια με την ακροδεξιά για να μαζέψει ψήφους. Είναι, άλλωστε, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών και ο δημοφιλέστερος υπουργός σε κάθε δημοσκόπηση.

Επίσης, δεν έχει καμία ανάγκη να διεκδικήσει τη καλή μαρτυρία των «εθνικοφρόνων». Οι πράξεις του κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα, μιλούν από μόνες τους.
Η επιλογή του, όμως, να μην κλείσει τα μάτια στην επιστροφή της φασιστική βίας δεν έχει να κάνει με το ότι δεν τους έχει ανάγκη. Είναι από θέση αρχής. Όπως ακριβώς έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, που δεν δέχονταν να ανταλλάξει ούτε «καλημέρα» μαζί τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.