ΑΠΟΨΕΙΣ

Μόσιαλος και «Αθηναμπάντ»: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Μόσιαλος και «Αθηναμπάντ»: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος
Ο Ηλίας Μόσιαλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόσο η προσβολή της Θεοτόκου παραμονή Χριστουγέννων από τα πλέον επίσημα χείλη, όσο και η πρωτοχρονιάτικη παράδοση του κέντρου της πρωτεύουσας σε πλήθη Πακιστανών εθνικιστών, μαρτυρούν με οδυνηρό τρόπο μία ατζέντα που έχει προσβάλει σαν πολιτικός-ιδεολογικός ιός τα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Η διαφορά με τον άλλο ιό, τον covid19, που πάνω από δύο χρόνια τώρα ορίζει τις ζωές μας, είναι ότι τον ιδεολογικό ιό του αντιχριστιανισμού και της μεταναστολαγνείας κανείς από το κυβερνητικό διευθυντήριο δεν φαίνεται να θέλει να τον καταπολεμήσει. Αντίθετα, πολλοί τον καλλιεργούν και τον διασπείρουν εσκεμμένα και συνειδητά. Ακόμα και όταν αυτό ευνοεί την εξάπλωση του πραγματικού ιού, του κορωνοϊού, ακόμα και όταν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Τί έβαλαν πιο πάνω οι κυβερνώντες μας, λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα; Την καταπολέμηση της πανδημίας, ή την προώθηση μιας διεθνιστικής-προοδευτικής ατζέντας που πολεμά τις παραδοσιακές μας αξίες και προωθεί τη δημογραφική εκθεμελίωση της κοινωνίας μας; Δυστυχώς, το δεύτερο.

Ενώ διακηρυχθηκε ότι θα δινόταν ο υπέρ πάντων αγών ενάντια στη μετάλλαξη όμικρον, αποδείχθηκε ότι η κινητοποίηση ενάντια στον κορωνοϊό έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μάλλον προσχηματικά. Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι, την ώρα που οι πολίτες και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, πλήρωναν βαρύ προσωπικό και οικονομικό τίμημα συμμόρφωσης με τα μέτρα, κάποιοι άλλοι έκαναν ανενόχλητοι δύο πράγματα: Απέτρεπαν κόσμο από το να εμβολιαστεί και διέσπειραν προκλητικά και χωρίς κανένα έλεγχο κατά δεκάδες χιλιάδες στην Αθήνα το ιικό φορτίο.

Αρχικά, όταν ο Ηλίας Μόσιαλος - όχι ως πολίτης, αλλά με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς υγείας - προσέβαλλε τους χριστιανούς και έστελνε με βεβαιότητα πλήθος ζηλωτών οριστικά εκτός εμβολιασμού, το Μαξίμου έλαβε μία απόφαση υψηλότατου συμβολισμού: Κατέλυσε κάθε έννοια αρχών και ίσης μεταχείρισης, βάφτισε τα σόσιαλ μήντια “ιδιωτικό βίο” και πήρε το μέρος του κου καθηγητή.

“Μπορείτε μα καθυβρίσετε την Παναγία ελεύθερα, ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων, με επίσημη ιδιότητα και με πλήρη κάλυψη”, έλαβε εντολή και μας είπε κατ’ουσίαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσοχή: Δεν ήταν ανάγκη να καρατομηθεί ο κος Μόσιαλος. Μία επίπληξη αρκούσε. Όχι όμως. Ούτε καν αυτό. Και ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να κατανοήσει με ποιο σκεπτικό η κυβερνητική κορυφή του τόπου δείχνει να προτιμά την πολιτική ζημιά από την ένδειξη σεβασμού στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη επικρατούσα θρησκεία της χώρας, ήρθε το βράδυ της πρωτοχρονιάς να μας αποτελειώσει.

Σοκ; Οργή; Αηδία; Αγανάκτηση; Ποιο συναίσθημα μπορεί, αλήθεια, να περιγράψει αυτό που νιώσαμε βλέποντας την Αθήνα κατειλημμένη από μια συντονισμένη και οργανωμένη εξόρμηση δεκάδων χιλιάδων Πακιστανών - κυρίως, αλλά όχι μόνο - που αψηφώντας επιδεικτικά ό,τι ίσχυε για όλους εμάς τους υπόλοιπους, ξεχύθηκαν στο Σύνταγμα και το κέντρο της πόλης και για ώρες έκαναν επίδειξη παρουσίας και ισχύος;

Την ώρα που επιχειρηματίες καταστρέφονταν και οικογένειες χωρίζονταν, την ώρα που οι συντροφιές ακύρωναν τα σχέδιά τους λόγων των μέτρων που ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή, την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων οργάνωνε γιορτή χωρίς φυσική παρουσία θεατών όπου ο Δήμαρχος υποδυόταν τον ποπ-σταρ, οι μουσουλμάνοι λαθραία εισελθόντες, οργανωμένοι κεντρικά από ξένα κρατικά και παρακρατικά κέντρα, διέσυραν και εξευτέλιζαν την Ελληνική Δημοκρατία.

Τελικά, η παραμονή Χριστουγέννων και η παραμονή Πρωτοχρονιάς που μας επεφύλαξαν φέτος η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων, δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από τη μία, η πίστη μας λοιδορείται πλέον από επίσημα χείλη χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα. Από την άλλη, παραχωρούνται στην πράξη σκανδαλώδη προνόμια στην ισλαμική κοινότητα της Αθήνας, που επί ΝΔ έχει θεριέψει σε όγκο και συμπεριφορά και κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει. Και στις δύο περιπτώσεις, ό,τι συμβαίνει λειτουργεί επίσης σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Μα είναι δυνατόν; Είναι αυτή η παράταξη που ψήφισε σχεδόν το 40% των Ελλήνων ψηφοφόρων το 2019 ως απάντηση στον διεθνιστικό μηδενισμό των αριστεριστών, ως δύναμη υπευθυνότητας και δικαιοσύνης;

Από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, η ΝΔ κινείται σταθερά προς τα αριστερά. Έθεσε ως ξεκάθαρο κοινό-στόχο της το κέντρο, προσηλώθηκε σε αυτό, κατασίγασε μακιαβελικά ή διέγραψε τις δεξιές και συντηρητικές φωνές της, υιοθέτησε μια πολιτισμική ατζέντα νεομαρξιστικής έμπνευσης που θυμίζει έντονα τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, έβαλε στο επίκεντρο τα φεμινιστικά προτάγματα, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους μετανάστες, θεωρώντας συγχρόνως τη συντηρητική της βάση της δεδομένη.

Θα περίμενε κανείς, ότι με το ξύπνημα του ΠΑΣΟΚ, που ροκανίζει για πρώτη φορά την κεντρώα επιρροή του Κυριάκου, η ΝΔ θα ξαναστρεφόταν στην οικογένειά της. Όχι. Επιμένει να διώχνει τους συντηρητικούς, τους πατριώτες, όσους πιστεύουμε ότι υπάρχουν έθνη και φύλα, όσους αξιώνουμε σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες, όσους αντιλαμβανόμαστε ότι ο φιλελευθερισμός ξεκινά πρώτα και κύρια από την ισονομία και την νομοκρατία. Καθώς κάθε δράση φέρνει αντίδραση και η φύση δεν αγαπά το κενό, μένει να δούμε πού θα οδηγήσουν αυτές οι επιλογές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Προς άνοιγμα για τις 10 Ιανουαρίου – Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

Νέα μέτρα: Αυτό είναι το plan b αν ξεφύγει η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Μυριέλλα Κουρεντή: «Βράζει» το κοινό με την «επίθεση» του Βαλάντη στην ηθοποιό - «Είναι σεξιστής»

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του - Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)