ΑΠΟΨΕΙΣ

Βασιλιάς Κάρολος, η αρχή του τέλους; 

Βασιλιάς Κάρολος, η αρχή του τέλους; 
Αρχείου ap

Ο Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι,  σύμβουλος πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, σβήνει όλα τα ερωτήματα που φύτρωσαν στο μυαλό μας, στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης

Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Είναι η κατάσταση της υγείας
του ανησυχητική; Μάλλον ναι.

Πώς προκύπτει αυτό; Καταρχάς δεν ξέρουμε τι μορφή καρκίνου έχει. Σενάρια, βέβαια, έχουν ήδη γραφτεί στον βρετανικό τύπο. Η διαπίστωση της ασθένειας συναντιέται με την επέμβαση του προστάτη. Άρα συνειρμικά το μυαλό μας πήγαινε σε καρκίνο στην ουροδόχο κύστη, στην κοιλιά ή ακόμη και στους πνεύμονες.

Επίσης η εσπευσμένη επιστροφή του Χάρη, χτυπάει κι άλλο καμπανάκι. Εδώ να τονίσουμε ότι η σύζυγός του, Μέγκαν, δεν τον συνοδεύει. Κάτι που είναι δεδομένο πως θα στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον της. Μπορεί να έκανε τα πάντα για να κόψει τις αλυσίδες του Μπάκινγχαμ, αλλά ακόμη κι αν αντιπαθείς τον πεθερό σου οφείλεις να σταθείς δίπλα στον άνδρα σου. Παράλληλα ο προσωρινά χωριστός δρόμος, φουντώνει τα λεχθέντα που θέλουν το ζευγάρι να έχει σοβαρά προβλήματα στο γάμο του.

Ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιος ο έκτος, αντιμετώπιζε και εκείνος σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο είχε κρατήσει μυστικό. Σε αντίθεση λοιπόν, με τον αντισυμβατικό Κάρολο, που επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες. Μια στάση που ελκύει την συμπάθεια και ταυτόχρονα την συμπαράσταση για τον Βασιλιά.

Τι θα γίνει με τον Γουίλιαμ; Το 1937 ψηφίστηκε ο νόμος αντιβασιλείας. Μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί σε ισχύ. Ίσως όμως, να τον δούμε να εφαρμόζεται. Αν ο Βασιλιάς Κάρολος αρχίσει χημειοθεραπείες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, ο Γουίλιαμ άτυπα θα φορέσει το στέμμα. Άλλωστε ο Βασιλιάς εκτός των εμφανίσεων που μπορεί να γίνουν από τα άλλα μέλη, έχει καθημερινή δουλειά γραφείου.

Το βασίλειο για πρώτη φορά αιμορραγεί αφού και για την πριγκίπισσα Κεϊτ, τα πράγματα ειναι σοβαρά. Πριν λίγες μέρες επίσης, η Σάρα Φέργκιουσον, διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος.

Όπως και να έχει, μιλάμε για μία τραγική φιγούρα. Έναν άνθρωπο που άλλη γυναίκα ερωτεύτηκε κι άλλη αρχικά παντρεύτηκε. Τον γιο της βασίλισσας που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τη μητέρα των παιδιών του. Τον πατέρα που είδε την πλάτη του ενός γιου του.

Τον Βασιλιά που ποτέ δεν θα απολαύσει τα καθήκοντά του.