ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του

Βασιλιάς Κάρολος: Στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του

Ο Βασιλιάς Κάρολος τηλεφώνησε στους δύο γιους του και τους αποκάλυψε ο ίδιος ότι διαγνώστηκε με καρκίνο 

Στο Λονδίνο έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο πρίγκιπας Χάρι, για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο μικρότερος γιος του μονάρχη της Βρετανίας μετά από μία 11ωρη πτήση από το Λος Άντζελες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, όπου ταξίδεψε εσπευσμένα για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν μαζί του είναι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Κάρολος τηλεφώνησε ο ίδιος στον γιο του για να τον ενημερώσει για την ασθένειά του και ο δούκας του Σάσεξ επιβιβάστηκε άμεσα στο πρώτο αεροπλάνο προκειμένου να βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο πιο γρήγορα.

Το βράδυ της Δευτέρας ένα πολυτελές Range Rover που πιστεύεται ότι μετέφερε τον πρίγκιπα εθεάθη να φτάνει στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και εκτιμάται, με τον βασιλικό σχολιαστή Richard Fitzwilliams να σχολιάζει: «Είμαι βέβαιος ότι ο Χάρι θα αφήσει στην άκρη το παρελθόν αυτή τη στιγμή για αυτό το σοβαρό θέμα. Η βασιλική οικογένεια, ανάμεσά τους και οι Σάσεξ - είναι τόσο σημαντική που όλοι οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο βασιλιάς πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο σπίτι του στο Λονδίνο, αφού ξεκίνησε θεραπεία για τον καρκίνο σε εξωτερικά ιατρεία- καθώς η οικογένεια και οι φίλοι αποκάλυψαν ότι παραμένει «πολύ θετικός» μετά τη διάγνωση-βόμβα του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος και λυπημένος» όταν έμαθε για τη διάγνωση του βασιλιά, αλλά αποκάλυψε: «Ευτυχώς έγινε νωρίς».

Ελπίδες για βελτίωση στις σχέσεις Χάρη-Ουίλιαμ

Ο Χάρι που βρίσκεται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα δει τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ ή την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο σπίτι τους στην περιοχή του Κάστρου του Ουίνδσορ. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το ταξίδι της τελευταίας στιγμής του δούκα του Σάσεξ θα μπορούσε επιτέλους να φέρει πιο κοντά τον Χάρι, τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ, μετά απο πολλές περιπέτειες στη σχέση τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι, όταν παρακολούθησε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά. Ωστόσο, δεν συναντήθηκε με τη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης πριν κατευθυνθεί στη Γερμανία για τους Αγώνες Invictus, τους οποίους παρακολούθησε με τη Mέγκαν. Παρευρέθηκε επίσης στη στέψη του πατέρα του τον περασμένο Μάιο, αλλά έφυγε από το Λονδίνο λίγες ώρες μετά την τελετή για να επιστρέψει στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια.

Ο Χάρι πιστεύεται ότι βρίσκεται σε επαφή με τον πατέρα του, αλλά πηγές ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε προσέγγιση με τον Ουίλιαμ, ο οποίος λέγεται ότι παραμένει αναστατωμένος από τις επιθέσεις των Σάσεξ στη βασιλική οικογένεια μετά το περίφημο «Megxit» Η επίσκεψη του Χάρι σε αυτή τη δύσκολη για όλους στιγμή αυξάνει τις ελπίδες ότι θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση στις τεταμένες σχέσεις στο Μπάκιγχαμ.