Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στον αστερισμό της ακυβερνησίας

Στον αστερισμό της ακυβερνησίας

Οι Εθνικές εκλογές κατέληξαν σε αδιέξοδο και ο ελληνικός λαός μέσα σε οργή και σύγχυση, ίσως να ανέδειξε πρόσωπα και κόμματα, που κάτω από νηφαλιότητα να μην το έπραττε.

Του Κωνσταντίνου Σ. Μαργαρίτη

Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί το μήνυμα των πολιτών και προσπαθούν με επικοινωνιακές τακτικές να αποφύγουν τον απολογισμό και τον επιμερισμό ευθυνών. Προέχει η διατήρηση της παλιάς φυσιογνωμίας τους, με κόστος το οποιοδήποτε τίμημα, αρκεί να μην προχωρήσουν σε άμεσες αλλαγές και στάσεις απέναντι στο εκλογικό σώμα.

Οι πολίτες δεν άντεξαν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την υποταγή. Δεν ενημερώθηκαν για τα πραγματικά αίτια της πιθανής χρεοκοπίας, παρά μόνο βασανίστηκαν με ανούσια διαφημιστικά μηνύματα, που τους εξόργιζαν και τους οδήγησαν σε επιλογές τύπου «Χρυσής Αυγής».

Η Ελλάδα μας είναι μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, που οφείλει να παραμείνει στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης και του Ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με ευχολόγια, παρά μόνο με σκληρή διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού μας και επιμονή για επίπονες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Βουλή θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας- μεταβατική-, που θα οδηγήσει σε νέες πολιτικές στάσεις και θα αναδείξει αυτοδημιούργητα πρόσωπα που δεν θα έχουν εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και στείρες κομματικές νοοτροπίες.

Ο λαός μας είναι περήφανος και παράλληλα πολύ κακά εκπαιδευμένος σε ρουσφέτια, παραγοντισμούς και κομματικές λογικές του παρελθόντος.

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με πατριωτικές πολιτικές και νέους ηγέτες, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν.

Η αλλαγή ηγεσίας στη Γαλλία μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας στάση, αρκεί να είμαστε ώριμοι, προσγειωμένοι και ενωμένοι. Τούτη τη στιγμή πρέπει να υπερισχύσει το «ΕΜΕΙΣ» από το «Εγώ»!

Η ατζέντα μας να είναι γεμάτη επιχειρήματα, παραδείγματα και προτάσεις για έξοδο από τη κρίση.

Τα πρόσωπα στα κόμματα αναδεικνύουν τις φωτισμένες ηγεσίες και όχι οι παρατρεχάμενοι και οι αυλοκόλακες.

Σήμερα δύο παλιά και έμπειρα κόμματα, έχουν μπλοκαριστεί από ένα πυροτέχνημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μειώνω την επιλογή των ψηφοφόρων και αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν και να του μεταφέρουν το μερίδιο ευθύνης για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Οι διαβουλεύσεις θα εξαντληθούν στη πίεση των δανειστών μας και εμείς θα κληθούμε όλοι-κόμματα και πολίτες- να αποφασίσουμε για τη μοίρα μας. Είμαστε έτοιμοι, ως χώρα, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν και να προσχωρήσουμε σε νέες συμμαχίες; Έχουμε φίλους-υποστηρικτές ή θα κινδυνεύσουμε να απωλέσουμε Εθνική κυριαρχία;

Τώρα θα δείξουν οι πολιτικοί αρχηγοί πως αντιλαμβάνονται το πατριωτισμό και τη βούληση του λαού!

Στον «αστερισμό της ακυβερνησίας» δεν συγχωρούνται υποχωρήσεις και λάθος στρατηγικές.

Να αποκτήσουμε κουλτούρα κοινωνικής συναίνεσης.