Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΥΕΘΑ: «Οι ΕΔ κάνουν άθλο για την ασφάλεια της χώρας»

ΥΕΘΑ: «Οι ΕΔ κάνουν  άθλο για την ασφάλεια της χώρας»

«Οσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι έφεδροι διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση την οποία εφαρμόζουν στην πράξη, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ).

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε από το Πεδίο Βολής - Ασκήσεων Κατταβιάς της Ρόδου την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Λεωνίδας ο Ρόδιος».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά « Ονομάζεται η άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος» προς τιμήν του Ολυμπιονίκη που κατάφερε να νικήσει στο στάδιο, στο δίαυλο και στον οπλίτη δρόμο σε μία μέρα. Και αυτό τον άθλο ο Λεωνίδας ο Ρόδιος τον πέτυχε όχι μόνο σε μία αλλά σε 4 διοργανώσεις των Ολυμπίων κατά το 2ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα πρωτοφανές κατόρθωμα εκείνη την εποχή αλλά και κάθε εποχή. Η επιτυχής ολοκλήρωση της σημερινής άσκησης συνδυάζεται με αυτό το συμβολισμό. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία αναφέρθηκε προηγουμένως και ο Στρατηγός, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την βούληση, το ηθικό, την ισχύ να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε άθλο απαιτεί η ασφάλεια της χώρας».

Ο ΥΕΘΑ επεσήμανε επίσης «ότι όσα χρήματα διατίθενται στη δυσχερή οικονομική συγκυρία για την Εθνική Άμυνα από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη έχουν αντίκρισμα στη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας, έχουν αντίκρισμα στην ψυχή του ελληνικού λαού».
Ακόμα, ευχαρίστησε τους Αιγύπτιους ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Σχετικές ειδήσεις