Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνάντηση ΥΕΘΑ με τα πληρώματα που διέσωσαν μετανάστες

Συνάντηση ΥΕΘΑ με τα πληρώματα που διέσωσαν μετανάστες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον Κυβερνήτη, τον Ύπαρχο και τον Α΄ Μηχανικό της φρεγάτας «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, εκ μέρους όλου του πληρώματος, όπως επίσης το πλήρωμα του ελικοπτέρου "Super Puma" που αποτελείται από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους οποίους και συνεχάρη για την επιτυχή Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) νοτίως της Ιεράπετρας, κατά την οποία διασώθηκαν άνω των 600 ατόμων που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

«Εκτός από το Πολεμικό μας Ναυτικό και την Πολεμική μας Αεροπορία, θα ήθελα να διατυπώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και στο Λιμενικό Σώμα. Και σας παρακαλώ θερμά να τα μεταφέρετε στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη και στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Αυτό το οποίο κάνατε, καταρχήν ήταν σημαντικό σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Σώσατε πάνω από 600 ανθρώπινες ζωές και καταφέρατε να μεταφέρετε μία έγκυο γυναίκα κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες με ασφάλεια. Ήταν κάτι το οποίο η ελληνική κοινωνία θα το θυμάται για χρόνια, σαν παράδειγμα δικής σας αυτοθυσίας αλλά και επαγγελματικής επάρκειας και ανθρωπισμού. Διότι εδώ αποδείξατε ότι δεν έχουμε μόνο την πρόθεση, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα, τη γνώση, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό" είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προς τα μέλη των πληρωμάτων.

Τέλος, τους έδωσε τον θυρεό του Υπουργείου για να θυμίζει στο πλήρωμα που υπηρετεί στη φρεγάτα "ΥΔΡΑ" και στο ελικόπτερο την πράξη ανθρωπιάς τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις