Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΔ: Κίνηση αντιπερισπασμού η εξεταστική

ΝΔ: Κίνηση αντιπερισπασμού η εξεταστική

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από τη χθεσινή (31/3/2015) απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση του Μνημονίου.

«Τη ΝΔ δεν αγγίζει καμία εξεταστική» επαναλάμβαναν χθες μονότονα κορυφαία στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εισηγούνται στον Πρόεδρο της ΝΔ να μετατραπεί η Εξεταστική σε βήμα αντεπίθεσης για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση.

Ενδιαφέρον ωστόσο θα έχει τις επόμενες ημέρες ο σχολιασμός της περιόδου που επιλέχθηκε να εξεταστεί, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά που ζητούν από την ηγεσία να ζητήσει επέκταση της υπό εξέταση περιόδου συμπεριλαμβάνοντας και την περίοδο Σημίτη, κάτι που σημαίνει πως θα ελέγχει και η περίοδος Καραμανλή. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε για το παραμικρό επεσήμαναν τα ίδια στελέχη, αφήνοντας πάντως αιχμές για την κάλυψη που παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρώην Πρωθυπουργό αλλά και στους συνεργάτες του, πολλοί εκ των οποίων έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό.