Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας στη Μεσόγειο

Στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας στη Μεσόγειο

Στις 11 Μαϊου ξεκίνησαν οι κοινές θαλάσσιες ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν δέκα πολεμικά πλοία από τη Ρωσία και την Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε στο Νοβοροσίσκ. Οι κοινές ασκήσεις δεν στρέφονται εναντίον τρίτων και δεν συνδέονται με την πολιτική κατάσταση στην εν λόγω περιοχή. Η κοινή Θάλασσα θα διαθέσει περίπου δέκα πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών από τη Ρωσία και την Κίνα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην τελετή συμμετείχαν ο αναπληρωτής επικεφαλής διοικητής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Αλεξάντερ Φεντοτενκοφ και ο Κινέζος αναπληρωτής επικεφαλής διοικητής, αντιναύαρχος, Ντου Τζιντσεν, οι εκπρόσωποι των διακλαδικών στρατηγείων των ασκήσεων, τα πληρώματα των ρωσικών πολεμικών πλοίων, η συνοδεία το ρωσικού πολεμικού πλοίου Pytlivyi, το πυραυλικό χόβερκραφτ Samum και ένα απόσπασμα από πολεμικά πλοία του κινεζικού ναυτικού, οι φρεγάτες Linyi και Weifang, καθώς και στρατιώτες της τοπικής φρουράς.

Κατά την έναρξη των ασκήσεων, ο αντιναύαρχος, Αλεξάντερ Φεντοτενκοφ και ο αντιναύαρχος, Ντου Τζιντσεν δήλωσαν ότι η ''Κοινή Θάλασσα 2015'', της οποίας η ενεργός φάση θα λάβει χώρα στη Μεσόγειο Θάλασσα, θα ευνοήσει την περαιτέρω βελτίωση των φιλικών και πρακτικών συνεργασιών μεταξύ των χωρών, τη βελτίωση των κοινών απειλών και την αντιμετώπιση για την ασφάλεια», ανέφερε το υπουργείο.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις