Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δολοφόνησαν ταξίαρχο του Υπ. Εσωτερικών της Αιγύπτου

Δολοφόνησαν ταξίαρχο του Υπ. Εσωτερικών της Αιγύπτου

Ταξίαρχος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου, δολοφονήθηκε από ένοπλους ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους χθες βράδυ, στο Βόρειο Σινά.

Ισλαμιστές ένοπλοι που δηλώνουν πίστη στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δολοφόνησαν έναν ταξίαρχο του υπουργείου Εσωτερικών τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Βόρειο Σινά, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας της πόλης Αρίς.

Την Πέμπτη η τζιχαντιστική οργάνωση "Επαρχία του Σινά" - βραχίονας του ΙΚ στην Αίγυπτο - είχε δολοφονήσει τον στρατηγό Χάλεντ Καμάλ Οσμάν στην Αρίς. Μέλη της οργάνωσης άνοιξαν πυρ μέσα από ένα αυτοκίνητο.

Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων εναντίον του στρατού και της αστυνομίας στην Αίγυπτο τους τελευταίους μήνες.

Στο Ισλαμικό Κράτος έχουν δηλώσει υποταγή μια σειρά ένοπλων οργανώσεων στην Αίγυπτο, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στη Νιγηρία, μεταξύ άλλων οι οποίες υποβοηθούν το έργο της οργάνωσης σε εδαφικές περιοχές στις οποίες δεν έχει ακόμη καταλάβει.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις