Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πολυνομοσχέδιο: Ο Τσίπρας δικαιώνει Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπανδρέου

Πολυνομοσχέδιο: Ο Τσίπρας δικαιώνει Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπανδρέου

Η χθεσινή (22/05/2016) ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης Αριστεράς είναι δυστυχώς το πολιτικό άλλοθι που αναζητούσαν εδώ και μήνες οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου - Ο Αλέξης Τσίπρας αποκατέστησε πλήρως την τιμή και το όνομά τους!

Του Κώστα Τσιτούνα

Πολύ απλά, για όσους δεν κατάλαβαν, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί.

Φόρτωσε τη χώρα με «αψυχολόγητους» φόρους και ταυτόχρονα παρέδωσε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.

Η Ελλάδα δεσμεύεται ενώπιον των δανειστών της να ακολουθήσει ένα οικονομικό μοντέλο που προηγούμενό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μοντέλο που δεν έχει καμία απολύτως αναπτυξιακή προοπτική, αφού στηρίζεται αποκλειστικά στη βαριά και οριζόντια φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Ένα μοντέλο που συνθλίβει το «επιχειρείν» και παραδίδει τη χώρα σε απόλυτη στασιμοχρεοκοπία.

Άπαντες γνωρίζουν ότι με τα δημοσιονομικά μέτρα που ψήφισαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μειωθεί η ανεργία, ούτε καν σε βάθος δεκαετίας.

Καμία χώρα στον κόσμο δεν πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης επιβάλλοντας φορολογικό σοκ στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους μικρομεσαίους.

Τα μέτρα που εχθές 22/05/2016 ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε στη Βουλή, δεν τόλμησαν να τα εφαρμόσουν, ούτε καν να τα διανοηθούν οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ο σημερινός πρωθυπουργός επιβάλει τα «μέτρα - ταφόπλακα» επικαλούμενος τη «λαϊκή εντολή».

Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ισχυρίζεται πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει «λευκή επιταγή» από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε στασιμοχρεοκοπία.

Προφανώς, για άλλη μια φορά, ερμηνεύει λάθος την λαϊκή ετυμηγορία, όπως ακριβώς έκανε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Δυστυχώς, το καυτό ερώτημα που πλανάται πλέον στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας είναι: «αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι ανίκανοι πολιτικά ή αν λειτουργούν βάση κάποιου σχεδίου;».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται από το πρόσφατο παρελθόν.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν Δεκέμβρης του 2014 όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο διάλογος των δυο αντρών που έγινε πίσω από τις κάμερες και δεν διαψεύστηκε ποτέ, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για όσα συμβαίνουν σήμερα.

Όταν έκλεισαν οι πόρτες και απομακρύνθηκαν φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και κάμερες, ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να μην βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αφού έτσι και αλλιώς θα γίνει, τονίζοντάς του πως θα βουτηχτεί στα σκατά!

- Μα τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκατά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή.

- Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκατά; Θα τα καταφέρουμε έτσι που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά.

- Αγόρι μου, δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γαμήσουν με το που θα αναλάβεις.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν το 2014.

Δυο χρόνια μετά, είναι απολύτως βέβαιον ότι ο κ. Τσίπρας έχει αντιληφθεί το ρόλο και την αποστολή του, ενώ οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς βρήκαν το άλλοθι που αναζητούσαν για να «καθαρίσουν» το όνομά τους από το «στίγμα» των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν κατ' εντολή των δανειστών.

Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι ο Μπένι, ο Αντωνάκης και ο ΓΑΠ ήταν «παιδική χαρά» μπροστά στον οδοστρωτήρα της Αριστεράς που οι σύντροφοί του αποκαλούσαν Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης...

Και οι τρεις πάντως (Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος) πρέπει να του ανάψουν μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του...

ΥΓ: Σύντροφοι, συγχωρέστε με για την αυτούσια μεταφορά του διαλόγου με τις βαριές εκφράσεις, αλλά στα ντοκουμέντα δεν βάζεις «μπίπ».

Σχετικές ειδήσεις