Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ελληνικό Φεστιβάλ αύριο (18/9) στο Σίδνει

Ελληνικό Φεστιβάλ αύριο (18/9) στο Σίδνει

Ο ελληνισμός στην περιοχή Parramatta και των γύρω προαστίων του Σίδνεϊ, πανηγυρίζει την Κυριακή, με το ετήσιο Φεστιβάλ που διοργανώνει η τοπική Ενορία-Κοινότητα Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται η συγκεκριμένη διοργάνωση στις νέες εγκαταστάσεις της Ενορίας-Κοινότητας, με τον τεράστιο υπαίθριο χώρο, όπου θα χτισθεί ο νέος ναός. Να σημειωθεί ότι η περιοχή Parramatta αποτελεί, ουσιαστικά, δεύτερη πόλη και το κέντρο της έχει τέτοια ανάπτυξη που σχεδόν συναγωνίζεται επί ίσοις όροις την μεγάλη εμπορική δραστηριότητα του κέντρου του Σίδνεϊ.

Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές, στην ολοήμερη εκδήλωση θα παραστεί ο επίσκοπος Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο οποίος είναι «σάρκα από την σάρκα» της συγκεκριμένης Ενορίας, έχοντας μεγαλώσει εκεί υπό την σκέπη και καθοδήγηση του ιδρυτικού και ιερατικώς προϊσταμένου, πατρός Νικολάου Τσουλουκίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενορίας-Κοινότητας, στο φετινό πρόγραμμα θα ψάλλει η Αυστραλιανή Βυζαντινή Χορωδία, νέοι και νέες της Εκκλησίας θα τραγουδήσουν πατριωτικά τραγούδια, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ θα παρουσιάσει διάφορες δραστηριότητες, το Λύκειο Ελληνίδων θα παρουσιάσει παραδοσιακές ελληνικές στολές, θα υπάρχει παιδικό ελληνικό θέατρο και, ακόμη, θα γίνει έκθεση με έργα Ελληνοαυστραλών καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εμφανίζονται ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα, θα υπάρχουν περίπτερα και παιχνίδια για παιδιά και θα διατίθενται ελληνικά φαγητά. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 6.15μμ. με την επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Σημειώνεται ότι η Ενορία-Κοινότητα Τιμίου Προδρόμου λειτουργεί σε προσωρινό ναό στη γωνία Purchase Street και George Streets, Parramatta. Η είσοδος είναι από την Purchase Street, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις