ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Στρατολογούσαν τους «μικρούς» με… μπύρες και σουβλάκια

Ρέντη: Στρατολογούσαν τους «μικρούς» με… μπύρες και σουβλάκια

Όλα όσα αποκάλυψαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «67ε», «67β» και «67στ».

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι «σκληροί» της θύρας 7 που κρύβονταν πίσω από κουκούλες και πίσω από την ανοχή ορισμένων και φαντάζονταν ότι μελλοντικά θα γίνουν οι ισχυροί των γηπέδων με κάποιους να έχουν βλέψεις ακόμα και στην... νύχτα - αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευσή τους πουλώντας προστασία στις καντίνες έξω από το Καραϊσκάκη - στρατολογούσαν τον στρατό τους, τους «μικρούς» όπως αποκαλούσαν τάζοντας τους μπύρες, σουβλάκια και...tips!

Αυτό αποκάλυψε στην κατάθεσή του ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «67ε». Οι «μεγάλοι» για να έχουν υποταγμένους τους «μικρούς» τους έδιναν δωρεάν εισιτήρια για τα γήπεδα, τους έδιναν λεφτά να τους αγοράζουν μπύρες και σουβλάκια και κερνούσαν και εκείνους ενώ άλλες φορές τους έδιναν... tips για τον κόπο τους. Υπήρχαν και περιπτώσεις που όπως αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας τους χρησιμοποιούσαν για τις «προστασίες» και τα ναρκωτικά. Οι «μικροί» ένιωθαν δέος και σεβασμό απέναντι στους «μεγάλους», τους είχαν πρότυπο και ακολουθούσαν πιστά κάθε εντολή τους. Ουσιαστικά εκπαίδευαν εφήβους στο πως να γίνουν παραβατικοί, εφήβους που τα βράδια συναντούσαν οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο να έχουν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα και νάιλον συσκευασίες με κάνναβη. Έφηβοι που πριν ακόμα ενηλικιωθούν έχουν ο καθένας από τουλάχιστον μια δικογραφία στην «πλάτη».

Οι σημαντικότερες καταθέσεις που αποκρυπτογράφησαν πρόσωπα και δράσεις ήταν αυτές των τριών προστατευόμενων μαρτύρων. Το newsbomb κωδικοποίησε τα όσα είπαν στους αστυνομικούς της αθλητικής βίας.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό «67ε» ακολούθησε στα επεισόδια. Μίλησε για τουλάχιστον 150 άτομα που συμμετείχαν και για μια επίθεση που διήρκησε 10 με 15 λεπτά. Είναι εκείνος που έδωσε την πληροφορία για τις ληγμένες φωτοβολίδες και κατονόμασε άνθρωπο της διοίκησης λέγοντας πως: «Τσακώνονταν με τους αστυνομικούς γιατί δεν ήθελε να γίνει προσαγωγή στο γήπεδο». Ο «67ε» έδωσε ως αρχηγούς 10 πρόσωπα και 9 συμμετέχοντες στα επεισόδια ενώ μίλησε και για την εμπλοκή των ηγετικών μελών σε επεισόδια του παρελθόντος. Ήταν ο πρώτος οργανωμένος οπαδός που «έσπασε» και στις 24 Δεκεμβρίου έγινε προστατευόμενος μάρτυρας.

Δεύτερος «έσπασε» ο οπαδός με την κωδική ονομασία «67β». Μίλησε για 11 πρόσωπα και σκιαγράφησε τα ηγετικά στελέχη της θύρας 7 και περιέγραψε τον ρόλο του καθενός στα γήπεδα. Μίλησε στους αστυνομικούς για τον πιο σκληρό σύνδεσμό της Αθήνας και τη σχέση του με αιματηρές επιθέσεις αλλά και για τον ρόλο κατηγορουμένων στα επεισόδια Ολυμπιακός -ΑΕΚ στις 23 Απριλίου του 2023 .

Τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας έχει τον κωδικό «67στ» και έδωσε κατάθεση στις 7 Φεβρουαρίου. Ήταν μέσα στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" και απ 'ότι φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά τους εμπλεκόμενους καθώς κατάφερε να θυμηθεί 56 ονόματα χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια ενώ μίλησε ξεκάθαρα για τρία κεφάλια και κατέθεσε ότι δεν προσήχθησαν όπως όλοι οι υπόλοιποι αλλά... φυγαδεύτηκαν μαζί με την ομάδα.

Σχετικές ειδήσεις