BOMBER

Γιατί το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 ήταν διδακτικό

Κάλπη
Γιατί το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 ήταν διδακτικό
InTime

Σαν χθες 5 Ιουλίου του 2015 έλαβε χώρα το περίφημο δημοψήφισμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ. ΕΛ. για το οποίο εγράφησαν πολλά και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα.

Έξι χρόνια μετά από αυτή την εθνική περιπέτεια μπορώ να πω ότι το δημοψήφισμα αυτό ήταν μάλλον λυτρωτικό, παρά καταστροφικό.

Σε αντίθεση με αυτούς που κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη κωλοτούμπα του αιώνα, για αλλοίωση της ετυμηγορίας του λαού που είδε σε ένα βράδυ το ΌΧΙ να γίνεται ΝΑΙ, εγώ λέω ευθαρσώς ότι το δημοψήφισμα είχε διδακτικό χαρακτήρα.

Ναι καλά διαβάσατε: Και λυτρωτικό και διδακτικό. Το πρώτο γιατί επιζήσαμε εντός Ε. Ε. και το δεύτερο διότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε επιτέλους ότι όλα αυτά που έχαφτε σα χάνος περί «σκισίματος με ένα νόμο κι ένα άρθρο», ήταν τρίχες και μάλιστα κατσαρές.

Μετά το δημοψήφισμα ο λαός επιτέλους ήρθε στα συγκαλά του και κατάλαβε ότι τα bella chao στις πλατείες, τα go back madam Merkel, τα go back συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης, ήταν αστεία πυροτεχνήματα.

Τα «θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν οι αγορές» αλλά και το καταπληκτικό «εμείς θα αλλάξουμε την Ευρώπη», ήταν απλά προϊόντα λαϊκισμού.

Ευτυχώς το δημοψήφισμα ήταν το απαιτούμενο μεγάλο σοκ για να καταλάβει ο λαός ότι πολιτικός είναι αυτός που σου λέει αύριο γιατί δεν έγινε αυτό που σου υποσχέθηκε χθες.

Κανονικά θα έπρεπε να το γιορτάζουμε κάθε χρόνο για να μην το ξεχνάμε και μας πάρει πάλι ο ύπνος.

Λαμπάδα έπρεπε να του είχαμε ανάψει... Είδαμε επιτέλους το φως το αληθινό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» - Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17