BOMBER

Ομόφυλα ζευγάρια: Ένας «διακοσμητικός» Αρχιεπίσκοπος

Ομόφυλα ζευγάρια: Ένας «διακοσμητικός» Αρχιεπίσκοπος
EUROKINISSI.

Πετάει το μπαλάκι στη διενέργεια δημοψηφίσματος και παραδίδει τα «όπλα» της Ορθοδοξίας λέγοντας ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών

Απίστευτες δηλώσεις από τον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ένας Αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα. Δηλαδή για ποια θέματα πρέπει να παίρνει θέση; Για την φτώχεια δεν παίρνει θέση, για την ακρίβεια δεν παίρνει, για την εγκληματικότητα δεν λέει κουβέντα.

Τι ακριβώς κάνει εκ του θεσμικού του ρόλου; Κάθεται στην Αρχιεπισκοπή, λιάζεται κι όταν τον φωνάζουν πηγαίνει και ορκίζει υπουργούς! Πέραν τούτου ουδέν. Προφανώς ούτε ηγέτης αισθάνεται, ούτε προκαθήμενος της Εκκλησίας.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα το πρωί αποφεύγοντας να πάρει θέση για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», είπε σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε επισημάνει το Newsbomb.gr ότι ο κ. Ιερώνυμος νίπτει τας χείρας του και δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα παρά το γεγονός ότι ο κόσμος είναι στα κάγκελα...

Μετά την κρυφή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση να παραδώσει τα «όπλα» της Ορθοδοξίας.

Τα ερωτήματα είναι δύο:

1ον. Για ποιο πράγμα θα μας ενημερώσει ο κ. Ιερώνυμος; Για το ότι οι γάμοι και οι τεκνοθεσίες αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού; Το ξέρουμε. Δεν χρειαζόμαστε κάποια ενημέρωση επ’ αυτού.

2ον. Αν δεν παίρνει θέση για τέτοια ζητήματα ένας Αρχιεπίσκοπος τότε ποιος είναι ο ρόλος του και η θέση του; Είναι διακοσμητικός;

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης;

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.

Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος σαν να είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Μόνο θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις του με τις οποίες πετάει το μπαλάκι στη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, αφού ξέρει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα, αλλά ποια οικογένεια θέλουμε», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην τοποθέτηση του κόσμου για το αν θέλει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα θέτοντας μάλιστα το ερώτημα «και γιατί να μην γίνει δημοψήφισμα;». Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου και σε καμία περίπτωση προκαθήμενου Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σχετικές ειδήσεις