BOMBER

Ομόφυλα ζευγάρια: Αρχιεπίσκοπος ή Πόντιος Πιλάτος;

Ομόφυλα ζευγάρια: Αρχιεπίσκοπος ή Πόντιος Πιλάτος;

Ο ρόλος του κ. Ιερώνυμου και οι κρυφές συναντήσεις με πολιτικούς

Ξαφνικά όλη η αριστερή και η νεοφιλελέ διανόηση «αγάπησε» την Εκκλησία. Αυτό κι αν είναι θαύμα… Σπεύδουν όλοι οι μπροστινοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να επισκεφτούν είτε κρυφά, είτε φανερά τον Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς όχι για να πάρουν κάποια ευλογία, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι άθεοι!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η γκέι κοινότητα που τόσα χρόνια είχε δεδηλωμένη απέχθεια προς την Οικογένεια, προς την τεκνοποίηση και προς την Ορθοδοξία, ξαφνικά ζητά την «προστασία» του Κράτους και της Πολιτείας επ’ αυτών των ζητημάτων… Θέλουν λένε το κράτος να τους προστατέψει. Από τι; Από αυτά που μισούσαν και δεν τα ήθελαν; Περίεργα πράγματα…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τον Μητσοτάκη, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας έκανε ο Στ. Κασσελάκης, αλλά και η περίφημη Νέα Αριστερά. Κρυφά πήγαν στον Ιερώνυμο η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης, ο Βούτσης και ο Φίλης προκειμένου να τον πείσουν να περιορίσει τις αντιδράσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ποιοι; Αυτοί που δεν κάνουν ούτε το σταυρό τους και δίνουν πολιτικούς όρκους στην Βουλή ξαφνικά συνδιαλέγονται εν κρυπτώ με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Τόση μανία και στοχοπροσήλωση από το πολιτικό προσωπικό δεν έχει υπάρξει ποτέ στη μεταπολίτευση για κανένα άλλο νομοθέτημα. Έχουν πέσει με τα μούτρα να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των ομόφυλων ζευγαριών σαν να είναι «μπροστινοί», αχυράνθρωποι.

Τέτοιο ενδιαφέρον για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν έχει υπάρξει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Αν όλοι αυτοί έπεφταν πάνω στην ακρίβεια και τη φτώχεια με αυτή τη ζέση, θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Το φοβερό όμως σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ο κ. Ιερώνυμος δέχεται να γίνει μέρος αυτού του θολού και υπόγειου παιχνιδιού και συναντιέται με άλλους κρυφά και με άλλους φανερά. Δέχεται δηλαδή να έχει κρυφή ατζέντα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Τι ακριβώς έχει να κερδίσει ο κ. Ιερώνυμος να «πουλάει» το χριστεπώνυμο πλήθος; Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ότι με μια ανακοίνωση με την οποία θα παίρνει αποστάσεις και θα νίπτει τας χείρας του, θα γράψει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλαδικής Εκκλησίας; Είναι Αρχιεπίσκοπος ή είναι Πόντιος Πιλάτος; Ιδού το μέγα ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει και τον ίδιο και ολόκληρη την Ιεραρχία της Εκκλησίας.