BOMBER

Η προσβολή του Ιησού

Η προσβολή του Ιησού

Η κατρακύλα, η οργή και η ντροπή δεν έχουν τέλος - Στην Ισπανία έφτιαξαν αφίσα παρουσιάζοντας τον Ιησού Χριστό ως… θηλυπρεπή

Μια εξοργιστική και εμετική αφίσα ενός «θηλυπρεπούς» Ιησού για την προώθηση της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα στη Σεβίλλη, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών Ισπανών, οι οποίοι την κατήγγειλαν ως «προσβλητική» για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο καλλιτέχνης της Σεβίλλης Σαλουστιάνο Γκαρσία είναι αυτός που «φιλοτέχνησε» αυτή την άθλια αφίσα, που απεικονίζει τον Χριστό μετά την Ανάστασή του, να στέκεται ημίγυμνος σε κόκκινο φόντο, με το κάτω μέρος του σώματός του να καλύπτεται από ένα λευκό πανί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σεξιστικό και σεξουαλικό υπονοούμενο που περνάει μέσω της αφίσας δείχνει ξεκάθαρα πως οι δημιουργοί τέτοιων άθλιων κατασκευών δεν επιδιώκουν μόνο να προκαλέσουν για να γίνουν διάσημοι και να κερδίσουν το 15λεπτο της δημοσιότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αμαυρώνονται με αυτό τον τρόπο ιερά σύμβολα της πίστης και της ορθοδοξίας και πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιχειρούν παντοιοτρόπως να προωθήσουν τις νοσηρές σεξουαλικές τους προτιμήσεις μέσω προπαγάνδας και στην Ορθοδοξία.

Και μην μου πείτε πάλι για την ελευθερία της έκφρασης. Η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι ανεξέλεγκτη, έχει κάποια όρια. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη και την άποψή του, αρκεί να μην παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων ή του κοινωνικού συνόλου. Όσοι προσβάλλουν και πλήττουν την πίστη, τη Θρησκεία, την Εκκλησία και τους Λειτουργούς Της, ιδιαίτερα δε πλήττουν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, πλήττουν πρόσωπα και θεσμούς δεν είναι καλλιτέχνες.