BOMBER

Ο βρόμικος ρόλος των ΜΚΟ κατά της εθνικής ασφάλειας

Ο βρόμικος ρόλος των ΜΚΟ κατά της εθνικής ασφάλειας

Η απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής της Frontex αποδεικνύει περίτρανα τον βρόμικο ρόλο των ΜΚΟ και των δικαιωματιστών κατά της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

 

Ο Fabrice Leggeri, πρώην επικεφαλής της Frontex με θητεία και στη χώρα μας, παραχώρησε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σε μια συνέντευξη – βόμβα του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω πιέσεων των ΜΚΟ και της Τουρκίας, ενώ απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι συγκάλυπτε «σοβαρά λάθη».

Όπως ίσως θα διαπιστώσατε η συνέντευξη αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα και ειδικά από όλα τα αριστερόστροφα μέσα των ακτιβιστών και των δικαιωματιστών παντός τύπου.

Τι είπε λοιπόν ο πρώην επικεφαλής της Frontex ο οποίος καρατομήθηκε, επειδή έκανε απλά τη δουλειά του; Ο κ. Fabrice Leggeri είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών κάνουν ενέργειες. Για παράδειγμα, ο δισεκατομμυριούχος George Soros, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ των ανοιχτών συνόρων, μέσω του ιδρύματος Open Society, χορήγησε επιχορήγηση έρευνας σε «νέους δημοσιογράφους ερευνητές» από το Der Spiegel, το Lighthouse Reports ή το Bellingcat.

Αυτοί είναι οι ιστότοποι που δημοσίευσαν τον Οκτώβριο του 2020 βίντεο που παρασχέθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή και κατηγορούσαν τη Frontex για συνενοχή με την Ελλάδα για τη διεξαγωγή βίαιων θαλάσσιων απωθήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος» και προσέθεσε με νόημα ότι οι Τούρκοι έτριβαν τα χέρια τους με την απομάκρυνσή του:

«Και τι να σκεφτούμε για τις επίσημες τουρκικές δηλώσεις που έγιναν στην Άγκυρα τον Ιούνιο του 2022 κατά τη δημόσια παρουσίαση μιας «ειδικής έκθεσης για τις απωθήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος»; Οι τουρκικές αρχές δήλωναν ευχαριστημένες που οι προσπάθειές τους να απομακρύνουν τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex είχαν στεφθεί με επιτυχία από την ΕΕ. […]».