BOMBER

Κασσελάκης: Το παρασκήνιο, οι σκιές και οι περίεργοι «γάμοι» με τις ναυτιλιακές

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις όπως οφείλει ως αρχηγός κόμματος και με τα μισόλογά του μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα

Τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει μπλέξει μόνο με αστακοκάραβα, αυτό είναι το λιγότερο. Το μέγα θέμα είναι η εμπλοκή του με διάφορες εταιρείες ναυτιλιακές, οι οποίες ζάλιζαν το χρήμα και με μια εξ αυτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες διεκδικώντας περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια για εκδικητική απόλυση…

Τελικά ο πρόεδρος Κασσελάκης ήταν εφοπλιστής ή broker; Διότι υπάρξει ένα εξόχως θολό τοπίο για τον τρόπο με τον οποίο «πάντρευε» διαφορετικές εταιρείες, απορροφώντας η μία την άλλη.

Για όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις όπως οφείλει ως αρχηγός κόμματος και με τα μισόλογά του μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Μάλιστα, αντί να απαντήσει ο ίδιος αφού όλα αυτά τα προβλήματα αφορούν την προσωπική του περιουσία, βάζει και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο, αφήνοντας να εννοηθεί (με πονηρό τρόπο) πως όσοι ζητούν απαντήσεις χτυπούν το κόμμα του!

Το να βγάζει δελτία Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ για τα καράβια του Κασσελάκη δεν το λες και φυσιολογικό!

Για όσους δεν θυμούνται ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά της αμερικανικής εταιρείας Tiptree Inc εις την οποία ήταν – υποτίθεται - μεγαλοστέλεχος.

Πότε όμως ξεκίνησαν οι διαμάχες του Στέφανου με την πρώην εταιρεία στην οποία εργαζόταν; Μετά την εξαγορά της εταιρείας Philadelphia Coating από την Tiptree Marine λένε άνθρωποι της αγοράς. H Philadelphia Coating ήταν μια εταιρεία παραγωγής και πώλησης χρωμάτων και επιχρισμάτων πλοίων που δημιούργησε ο Στέφανος Κασσελάκης το 2014 στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια εταιρεία «διάδοχο» εκείνης που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του Στέφανου, Θεόδωρος Κασσελάκης, στον Πειραιά τη δεκαετία του ’90. Η εξαγορά της Philadeplhia Coating αναφέρεται και στην αγωγή Κασσελάκη προς την Tiptree, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο όρος «Philadeplhia», επελέγη από τον ίδιο λόγω της πόλης (Philadelphia) που έζησε ο ίδιος και οι γονείς του, μετά τη μετακίνησή τους στις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή του Κασσελάκη να πωλήσει ο ίδιος τη Philadelphia Coating στην Tiptree Marine, όπου ήταν ο επικεφαλής, ίσως να προκάλεσε τα πρώτα σύννεφα μεταξύ των διαδίκων, καθώς εμπίπτει στις έννοιες της σύγκρουσης συμφερόντων.

Ας μην ξεχνάμε ότι με την αγωγή του ο Στέφανος Κασσελάκης ζητεί την πλήρη αποζημίωσή του βάση της σύμβασης εργασίας που υπέγραψε τον Γενάρη 2018 με την TOC, μητρική εταιρεία της Tiptree Marine Inc. Η τελευταία είναι η εταιρεία που «στέγασε» την Swiftbulk, μια άλλη εταιρεία που δημιούργησε ο ενάγων Κασσελάκης, με στόχο να εισέλθει στην ναυτιλιακή αγορά και συγκεκριμένα στην αγορά των ποντοπόρων πλοίων χύδην φορτίου. Την εταιρεία Swiftbulk απορρόφησε η Tiptree Marine, αφού η Tiptree Inc. επένδυσε σε αυτήν 35 εκατ. δολ. ΗΠΑ, κυρίως για αγορές πλοίων.

Εδώ τα πράγματα μπλέκουν πολύ με τις απορροφήσεις και δημιουργούνται πολλά ερωτήματα τα οποία αδυνατεί να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς δεν μπορούν να γνωρίζουν στο κόμμα τέτοιες λεπτομέρειες), αλλά και ο ίδιος κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει τίποτα…