BOMBER

Το «ξέπλυμα» του Σόιμπλε μετά θάνατον…

Το «ξέπλυμα» του Σόιμπλε μετά θάνατον…

Ο Σόιμπλε έβαλε στοιχήματα κόκκινα κρασιά για το αν η χώρα θα βγει από το ευρώ!

Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του αποθανόντος πλέον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δικαιολογείται πλήρως ο τίτλος του αρχιτέκτονα του χάους που του είχε αποδοθεί. Την ώρα που οι Έλληνες βίωναν την απόλυτη φτωχοποίηση, αυτός έβαζε στοιχήματα με την Ισπανίδα υπουργό Οικονομικών Έλενα Σαλγκάδο για το αν θα κάνει ο ΓΑΠ δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Ασύλληπτα πράγματα…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως γράφει στην αυτοβιογραφία του για τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, υπήρξαν πιέσεις από τους Μπαράκ Ομπάμα, Νικολά Σαρκοζί, Άγκελα Μέρκελ, αλλά και Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι, ώστε να του υπαγορεύσουν το κείμενο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να τεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων το δίλημμα είτε να αποδεχθούν το πρόγραμμα βοήθειας είτε να αποφασίσουν να βγουν από το ευρώ.
Του ετοίμαζαν δηλαδή έτοιμο, γραμμένο δημοψήφισμα!!!

Τα όσα γράφονται στο βιβλίο του, είναι σαφέστατα μια προσπάθεια του ιδίου να «ξεπλύνει» έστω και μετά θάνατον το όνομά του για το τόσο μεγάλο κακό που έκανε πρωτίστως στη χώρα μας και δευτερευόντως στην πολιτική συνοχή της Ε.Ε.