ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Προαναγγελία θανατικής καταδίκης από Μπαρόζο

Προαναγγελία θανατικής καταδίκης από Μπαρόζο
  • Τρελάθηκαν τα τηλέφωνα τις τελευταίες ώρες (μεσημέρι Τρίτης) στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών από τη δήλωση-βόμβα του προέδρου της Κομισιόν, κ. Ζοζέ Μπαρόζο στη γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ (Die Welt): «Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα».
  • Είναι η πρώτη φορά που με τόσο ανοιχτό τρόπο ο Μπαρόζο μιλά για ένα θέμα που κουβεντιάζεται πολύ τις τελευταίες ημέρες στα παρασκήνια της Κομισιόν. Και ίσως προαναγγέλλει τη θανατική καταδίκη της Ελλάδας από ΔΝΤ και Κομισιόν.
  • Οι δηλώσεις Μπαρόζο δεν είναι καθόλου τυχαίες καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στην τρόικα είναι: τα σπρεντς για την Ελλάδα ξεπέρασαν σήμερα τον αστρονομικό αριθμό των 3.023 μονάδων βάσης (έναντι 1.105 της Πορτογαλίας, 598 της Ιρλανδίας και 360 της Ιταλίας). Υπάρχει νέα υποχώρηση των εσόδων το Νοέμβριο της τάξης του -13,2% σε ετήσια βάση, αντί για άνοδο, όπως μας έχει ζητήσει η τρόικα. Δεν ιδιωτικοποιήθηκε ακόμη τίποτα από τη δημόσια περιουσία.
  • Το έλλειμμα στο ΑΕΠ θα κυμανθεί πάνω από το 9% για το 2011 ενώ η τρόικα μας έχει ζητήσει το έλλειμμα να είναι πολύ κάτω από το νούμερο αυτό. Οι συνεννοήσεις με τις τράπεζες για κούρεμα του χρέους δεν προχωρούν. Και γενικά εμφανιζόμαστε μια χώρα ανίκανη να σηκωθεί μόνη της από το «κρεβάτι του Προκρούστη» και δη μόνο με τις μεταγγίσεις αίματος από την Ευρώπη.
  • Φυσικά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει εσαεί. Και ίσως ο Μπαρόζο, με τις εφιαλτικές δηλώσεις του για την Ελλάδα, στρώνει τον δρόμο για μια απόφαση που θα μας ρίξει στον «Καιάδα» της δραχμής.
  • Ή μήπως στον παράδεισο της Ελευθερίας και της Εθνικής μας –επιτέλους- Ανεξαρτησίας;