ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Μαλαισία: Κανονικά θα αγωνιστεί στη Sepang ο Alonso

F1 Μαλαισία: Κανονικά θα αγωνιστεί στη Sepang ο Alonso

Η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε ότι ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί στο Grand Prix της Μαλαισίας, καθώς πέρασε με επιτυχία το τελικό τεστ ετοιμότητας στην πίστα της Sepang.

Ο Ισπανός πιλότος της McLaren βρέθηκε στο ιατρικό κέντρο της Sepang και πέρασε από αρκετά ιατρικά τεστ. Οι δοκιμές και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ήταν ειδικά σχεδιασμένα για τον ίδιο και κράτησαν πάνω από μία ώρα και όπως φάνηκε τα αντανακλαστικά του και η μνήμη του είναι σε πλήρη εγρήγορση. Έτσι, η FIA έδωσε τη συγκατάθεση της για να λάβει μέρος ο Ισπανός στο Grand Prix της Μαλαισίας, με τον ίδιο να δηλώνει μετά τα ιατρικά τεστ:

«Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι και πάλι στην πίστα. Θέλω να ευχαριστήσω το γενικό νοσοκομείο της Καταλονίας για την φροντίδα και την αγάπη που μου έδειξε, καθώς και τους ανθρώπους της McLaren για τον επαγγελματισμό τους», δήλωσε σχετικά ο Alonso, ενώ και η FIA από την μεριά της εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση: «Ο Fernando έχει περάσει όλα τα υποχρεωτικά τεστ φυσικής κατάστασης και ως εκ τούτου κρίνεται κατάλληλο να αγωνιστεί».


Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε χρόνο στον προσομοιωτή της McLaren, πήρε το «πράσινο φως» για να μεταβεί στη Μαλαισία, αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία εξετάσεις μνήμης και αντανακλαστικών στην Αγγλία. Ο Ισπανός οδηγός υπέστη διάσειση σε ατύχημα που είχε σε δοκιμές στη Βαρκελώνη τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να χάσει τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη.


Ο 33χρονος υπέστη παροδική απώλεια μνήμης στο ατύχημά του, την ώρα που κάποια δημοσιεύματα, τα οποία διέψευσε η McLaren, άφηναν να εννοηθεί ότι αυτή ήταν τόσο σοβαρή ώστε αμέσως μετά είχε ξεχάσει πως ήταν οδηγός Formula 1 και ότι αρχικά δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα μετά το 1995.

Σχετικές ειδήσεις