ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Citroen: Διώχνουν τον Loeb μετά από 15 χρόνια

Citroen: Διώχνουν τον Loeb μετά από 15 χρόνια

Μέσα από τα Social Media ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ και νικητής στο Pikes Peak Sebastien Loeb, ανακοίνωσε πως η συνεργασία του με τη Citroen σταματά μετά από 15 χρόνια.

Ξαφνιασμένος και σίγουρα απογοητευμένος ο 41χρονος οδηγός αγώνων ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook και μέσω Twitter:
«Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα πως δε θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι τα χρώματα της Citroen racing το 2016».

Η Citroen, παρά το ότι παραμένει στο WTCC το 2016, αποφάσισε να συνεχίσει με τους Jose Maria Lopez και Yvan Muller. Ο Loeb θα αγωνιστεί με την Peugeot Sport στο Rally Dakar τον Ιανουάριο αλλά είναι άγνωστο ακόμα το τι θα κάνει στη συνέχεια της χρονιάς.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC συνέχισε γράφοντας: «Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση στο WTCC μαζί, (με την Citroen) με στόχο να κατακτήσω τον τίτλο των οδηγών μέσα σε τρία χρόνια. Είμαι απογοητευμένος που η περιπέτεια σταματά μετά από δύο χρόνια. Είχα την επιθυμία να κατακτήσω αυτόν τον τίτλο και είχα δείξει την ανταγωνιστικότητά μου με το C-Elysée (είχε πετύχει τέσσερις νίκες το 2015)». Ο Loeb κατέληξε αναφέροντας: « Μία όμορφη ιστορία έφτασε στο τέλος της και το μόνο που κρατάω είναι οι καλές στιγμές με τη Citroen σε WRC και WTCC. Εκτός από τους αριθμούς και τα ρεκόρ ζήσαμε σπουδαίες στιγμές μαζί. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως ήμασταν μαζί για 15 χρόνια. Θα μου λείψουν. Τώρα όμως επικεντρώνομαι στο Dakar και χρειάζομαι χρόνο για να μάθω αυτή τη νέα εμπειρία».

Σχετικές ειδήσεις